RCS&RDS a depus la CNA cerere de licenta pentru introducerea in grila Digi TV incepand cu 1 decembrie 2012 a canalului BBC Entertainment, in locul Discovery Channel, iar de la 1 ianuarie 2013, si a canalului BBC Knowledge, au spus pentru HotNews.ro surse din piata. Oficialii RCS&RDS au confirmat informatia. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii CNA au declarat ca au primit solicitare de la RCS pentru modificarea grilelor, prin care Discovery sa iasa si din grila de cablu a operatorului, in conditiile in care de pe satelit a iesit de saptamana trecuta. Operatorul a cerut ca si pe cablu si pe satelit sa fie introduse doua posturi BBC, au spus oficialii CNA.

Reprezentantii CNA au mai precizat pentru HotNews.ro ca cererea RCS a venit miercuri tarziu si ca au transmis operatorului ca nu poate face aceasta modificare decat dupa ce Consiliul isi va exprima acordul intr-o sedinta viitoare si ca trebuie sa aduca completari cererii depuse la CNA, in conformitate cu legea.

Potrivit legii, CNA are la dispozitie 30 de zile pentru a aproba modificari de grila, dar de obicei astfel de subiecte sunt discutate mai repede in sedintele Consiliului.

  • Discovery a anuntat vinerea trecuta ca RCS&RDS - post care isi extinde activitatile de televiziune cu doua noi posturi, Digi World si Digi Life - a scos postul Discovery Channel de pe platforma de satelit Digi TV, in conditiile in care "acordul de retransmisie intre Discovery si RCS expira pe 30 noiembrie". Televiziunea preciza ca nu a cerut in nicium moment cresterea tarifelor si ca operatorul ii respinsese toate ofertele comerciale.
  • Luni, RCS&RDS raspundea printr-un comunicat in care afirma ca "nu poate fi de acord" sa plateasca, pentru a difuza canalele Discovery, tarife "de 3 ori mai mari" decat pentru alte canale similare si preciza ca "nu intentioneaza sa renunte la difuzarea canalelor documentare, ci doar sa le inlocuiasca pe unele dintre acestea".
  • Miercuri, Discovery a revenit cu o pozitie in care isi exprima teama ca "actiunile RCS&RDS ii vor priva pe abonatii sai de 6 canale" - inclusiv cel mai urmarit canal de documentare, Discovery Channel - si isi exprima deschiderea sa continue negocierile cu RCS, in conditiile in care acordul actual de retransmisie expira pe 30 noiembrie.