In plus, Hollinger avertizeaza asupra faptului ca "exista riscul ca telespectatorii sa fie prinsi in contracte la preturi mari, pentru servicii pe care nu si le doresc sau asupra carora nu au niciun control."
Scrisoarea deschisa semnata de Mark Hollinger, presedinte si CEO Discovery Networks:
In urma cu o saptamana, Discovery Networks ii avertiza pe abonatii RCS&RDS ca este foarte posibil sa piarda cele sase canale Discovery, inclusiv Discovery Channel, TLC si Animal Planet. Din pacate, aceste temeri s-au adeverit, iar RCS&RDS a scos canalele noastre din ofertele sale in seara de 29 noiembrie, cu o zi inainte de expirarea contractului. Astfel, aproximativ 3 milioane de telespectatori au pierdut accesul la programele lor preferate, printre care Vanatorii de mituri, Cum se fabrica sau Curiosity. Acest lucru se intampla dupa aproape un an de incercari ale Discovery Networks de a aduce RCS&RDS la masa negocierilor.
Relatia cu telespectatorii este foarte importanta pentru Discovery, asadar suntem extrem de dezamagiti de situatia la care s-a ajuns. Fara voi, telespectatorii nostri, Discovery Channel nu ar fi fost cel mai iubit canal de documentare din Romania in ultimii 15 ani, iar vedete precum Adam si Jamie, Steve Irwin sau Buddy Valastro nu ar fi ajuns in casele romanilor. Avem incredere in publicul din Romania si in economia tarii, tocmai de aceea am investit aici in crearea unui birou local, care este responsabil de operatiunile Discovery in Sud-Estul Europei. Din acelasi motiv, am creat in parteneriat cu Ministerul Educatiei proiectul Scoala Discovery, o initiativa unica prin care oferim continut educational video si online gratuit, tuturor profesorilor si elevilor din Romania.
Cel mai important este ca voi, telespectatorii romani, sunteti privati de posibilitatea de a alege in functie de preferintele voastre. Avand o pozitie dominanta in piata, daca RCS&RDS va continua sa elimine canale precum Discovery, in final, telespectatorul va ramane cu foarte putine optiuni in ceea ce priveste productiile de calitate, ca cele pe care noi vi le-am oferit, zi de zi, in ultimii 15 ani.
Discovery a oferit celor de la RCS&RDS reduceri ale tarifelor tocmai pentru a veni in intampinarea preocuparilor lor legate de conditiile economice in schimbare din Romania si pozitia lor pe piata. Cu toate acestea, nu au considerat necesar sa se intoarca la masa negocierilor si sa discute pe marginea ofertei noastre.
Suntem indignati de ceea ce se intampla, motiv pentru care am demarat discutiile cu autoritatile din Romania si cu Uniunea Europeana. Judecand dupa ceea ce vedem acum, exista riscul ca telespectatorii sa fie prinsi in contracte la preturi mari, pentru servicii pe care nu si le doresc sau asupra carora nu au niciun control. Nu credem ca este o situatie pe care si-o doreste cineva in viitor.
Suntem norocosi sa avem alti parteneri precum Romtelecom, UPC, AKTA sau alti operatori locali, care au in continuare portofoliul Discovery in ofertele lor. Suntem in mod special bucurosi ca UPC va lansa doua noi canale Discovery - ID Investigation Discovery si Animal Planet HD, incepand cu 1 decembrie.
Sprijinul vostru in ultimii 15 ani a fost remarcabil si as vrea sa multumesc pe aceasta cale celor peste 20,000 de fani care au semnat petitia noastra in ultima saptamana. Ii asiguram ca sustinerea lor nu a fost in van. Astfel de telespectatori ne inspira sa producem cele mai bune programe precum Universul vazut de Stephen Hawking, Vanatorii de mituri sau cel mai nou serial de referinta, Curiosity.
Continuam sa facem toate eforturile pentru ca programele noastre sa fie disponibile cat mai multor telespectatori.
Masura luata de catre RCS&RDS de a scoate toate canalele operate de compania Discovery Networks de pe retelele sale de cablu, analogic si digital fara a avea aprobarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei de programe, asa cum impune Legea audiovizualului, va fi discutata cu siguranta saptamana viitoare, a precizat pentru HotNews.ro Rasvan Popescu, presedintele CNA. Popescu a mai spus ca amenzile care pot fi aplicate conform legii in situatia modificarii de grila fara aprobarea CNA pot fi cuprinse intre 10.000 lei si 200.000 lei.
Potrivit Mediafax, RCS&RDS a scos, joi seara, toate canalele operate de compania Discovery Networks de pe retelele sale de cablu, analogic si digital, dupa ce, pe 23 noiembrie, compania de telecomunicatii a scos Discovery Channel de pe reteaua sa de satelit Digi. Aceasta masura a fost luata fara a-si anunta telespectatorii si fara a avea aprobarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei de programe, asa cum impune Legea audiovizualului.
HotNews.ro a scris in premiera joi ca RCS&RDS a depus la CNA cerere de licenta pentru introducerea in grila Digi TV incepand cu 1 decembrie 2012 a canalului BBC Entertainment, in locul Discovery Channel, iar de la 1 ianuarie 2013, si a canalului BBC Knowledge. Reprezentantii CNA au precizat pentru HotNews.ro ca cererea RCS a venit miercuri tarziu si ca au transmis operatorului ca nu poate face aceasta modificare decat dupa ce Consiliul isi va exprima acordul intr-o sedinta viitoare si ca trebuie sa aduca completari cererii depuse la CNA, in conformitate cu legea.
Nu e chiar asa de simplu, Vladynica... nu e atat de simplu si nici placut sa schimbi providerul. Nu e ca si cum de azi iti iei alta marca de oua. Iar rezilierea cu RDS-ul... o mare pacoste. Tre sa stai la o coada de nu te vezi. Alt abuz. Si n-o poti face decat in anumite zile, azi daca te duci, ti se spune ca nu se poate inregistra cererea, doar in perioada 1-15 sau ceva de genul. Inca un abuz. Nu zic ca ar trebui incheiat contractul de azi daca ma duc azi, OK, mai stau o luna, dar macar sa-mi primeasca cererea. Ce-i prostia asta, ca nu se primesc cereri de reziliere decat in anumite peroade ale lunii???
Unde mai pui ca Discovery science si celelalte nu mai sunt ce au fost, sau nu mai sunt distribuite, si apare un Discovery Romania.
Nu au decat sa si le vanda in alta parte, parerea mea, sau sa faca PACHET DISCOVERY si sa puna cat costa, si cine vrea sa plateasca
Totusi National Geografic este in HD atat NG cat si NG Wild, in timp ce DIscovery a devenit o "antena 1" a televiziunilor de documentare - multa vorba, mai putine investitii - non HD.
2: Eu am spus in postul meu ca ,i se pare ca sunt postaci pentru ca s-a schimbat atitudinea postarilor. Acum cateva zile erau 80% anti RDS, ieri, zi de sarbatoare, din 10 posturi, 8 erau pro RDS.
3. Si eu eram multumit de RDS, pana joi seara. Aveam eu cateva critici, dar nu suficiente cat sa ma declar nemultumit.
4. Nu vad cum un client poate fi fericit in conditiile in care pretul abonamentului nu a scazut, dar unele canale au fost eliminate. Postarile de aici care mi s-au parut mie "pe interes" aproape ca glorificau RDS. Dupa cum ziceam, poti sa fi de acord cu una din parti, dar nu sa te comporti ca si cum tu ca si client ai avut de castigat, pentru ca nu ai avut.
UPS si RTC abia asteapta sa-i vada la interval.
Ca e patronul ungur ? Atunci sictir la toata ungurumea !
Vladynica are dreptate, e o problema de marketing, daca lumea iubeste Discovery, RCS va pierde musterii rapid.
Cel putin UPC si Dolce sunt disponibile (aproape) oriunde.
Sa traiasca USL !!!!!!!!!!!!!
1. Daca o sa mai vrei sa te abonezi la ei inca o data, s-ar putea sa iti apara restantele din urma si cine stie ce penalizari.
2. Acum exista un birou de rau platnici pentru furnizorii de utilitati. Eu m-am trezit bagat acolo, nici nu stiu de ce, am mai multe adrese si nai multi furnizori. A trebuit sa depun ceva garantie ca sa instalez un Dolce undeva.
De ce sa fiu obligat sa merg pe ideea ca nu o sa ma dea in judecata pentru ca nu merita??? Pai pe logica asta, iti fur si eu 10 lei din portofel, ca oricum n-o sa merite sa te duci sa depui plangere pentru atata lucru.
Oricum problema se va rezolva rapid, asa cum a facut cu salubritatea in sectorul 3, USL va asigura apa, curent, TV, internet gratis. Avem o tara bogata ne putem permite.
Concluzia: Ne auzim peste 2 luni sa vedem cine are dreptate.
Nu numai romanii mint.
N-ai fi avut azi in Romania tarifele la telefon pe care le ai azi, n-ai fi avut una din cele mai bune viteze la net din lume la pret de nimic daca Teszari nu ar fi avut atitudinea pe care o vezi si azi cu Discovery. Stai linistit. Nu se taie Discovery. Doar se ieftineste.
Poate n-ar fi rau sa ai mai multe pretentii de la companiile pe care le sustii prin abonamentul tau.
Discovery este totusi un canal referinta pentru documentare, fie ca iti place, fie ca nu. Parerea mea ca pe termen lung, RDS va fi cel care va pierde. Asemenea miscari nu se fac intr-o economie normala, in care companiile inteleg ca trebuie sa isi trateze clientii cu respect.
Si inca o treaba, RDS a schimbat grilele fara macar sa aiba bunul simt sa anunte explicit acest lucru. Iar cand am intrebat, mi s-a raspuns ca, canalele disparute erau valabile intr-o alta grila mai scumpa.
Tine pana la urma de ce pretentii ai ca si consumator.
Ca oricum nu pot face rezilierea decat anuntand cu 1 luna inainte... ca deja este facturat??
Asta cum este?
Iar tu nu ai semnat cu cel de la cablu pe o grila de emisiuni ci pe una de canale!!!
nu inteleg toate luarile de pozitie, petitiile si alte tipete aberante catre rcsrds. e o companie privata si nu poate decide nimeni altcineva in locul lor daca in grila intra bbc sau discovery. telespectatorii romani vor descoperi in curand ca 'scoala' bbc se extinde si in zona de divertisment si documentare.
oricum un abonament de internet este mai mult decat suficient azi. tv = idiot's box. de ce ar plati cineva sa se uite la reclame din 15 in 15 minute fara sa poata alege programul la care se uita?
Ecuatia e foarte simpla: Discovery cere niste bani, nu stie nimeni cam cat, iar RDS nu pare dispus sa-i plateasca. Puteti invinui pe careva dintre cele doua parti?
Noroc insa cu TVR care plateste 4 milioane pentru Champions League tot de dragul poporului.
Abia astept sa scoata RCS-ul si antenele..:)
Am
Eterna si fascinanta Romanie.trecut si eu prin aceasta experienta cu alta companie, acestia insa au inlocuit programele contractate initial ( tot Discovery) cu Viasat fara nici un avertisment, fara sa te intrebe vrei sau nu. Dupa care daca vrei Discovery le platesti separat desi acestea erau prinse in contractul initial.
Eterna si fascinanta Romanie.
ca sa nu mai vorbim de repetare in" prostie" a programelor.
Apoi am incetat sa ma mai uit.
Nu poti sa ai licenta de furnizor de servicii de transmisie (cablu, internet) si in acelasi timp de producator, in contextul in care detii 70-80% din piata, pentru ca atunci dictezi continutul si preturile.
Este exact ce face RCS, promovandu-si propriile canale in detrimentul altora MULT mai populare (20.000 de semnaturi pe lista de sustinere a Discovery reprezinta o mobilizare uriasa in favoarea unei companii, nu credeti?).
Sustinerea de care se bucura Discovery este a publicului telespectator si hei... este absolut injust si nedrept pentru consumatori sa nu aibe dreptul sa decida PENTRU CE PLATESC. Mi se pare incorect ca in contractul cu RCS (si oricare alta firma) numai numarul de canale este garantat nu si numele lor. Nu se poate sa semnezi pe un numar. Este strigator la cer. Daca RCS vrea poate sa bage 100 de canale de manele, si hei, tu, clientul, nu poti face nimic: numarul e acolo.
De aceea si spun ca sinteti patetici voi, astia de la "pi-ar" de la RCS de dati cu postarile p'aici. Pe voi si pe firma voastra nu va iubeste nimeni.
La fel, sunt perfect de acord ca si posturile de la digi sunt bune, digi life, digi world, dar nu le poti compara intre ele, fiecare au niste emisiuni specifice. Daca ar fi asa de ce mai exista animal planet din moment ce si pe discovery se dau documentare cu animale ?
Singurul jeg de la discovery este cum s-au debarasat miseleste de Bear Grylls. Ei transmit in continuare ultimate survival si desi ala si-a riscat viata pentru episoadele alea, nu papa niciun banutz din difuzarea lor acum. Deh, au toate drepturile pentru documentar si afacerea e afacere.
Carevasazica parerea abonatului nu conteaza, indiferent. Buna politica. Poate ar trebui sa ii ajutam sa nu mai fie companie dominanta.
O sa-i amendeze C.N.A.-ul ? Au mai facut-o si s-a simtit in buzunarul fiecaruia, Exista o chestie care se numeste: Protectia Consumatorului ??? Ce pazesc acesti indivizi platiti sa monitorizeze si sa sanctioneze ( nu pecuniar ci, prin retragerea licentei) asemenea abuzuri ?
Ati fost vreodata la ghiseele rcs/rds ? Totul este o bataie de joc fatza de client ! Unde vedeti apararea interesului vostru ? Nu ma intereseaza foarte tare argumentele providerului (in acest context), atat timp cat sunt tratat fara respect. Trebuie sa constientizam faptul ca nu avem decat obligatii fatza de rcs/rds iar drepturile/optiunile noastre sunt batjocorite. Ei nu stiu decat sa actioneze CUM "VREA" MUSCHII LOR !
Si, pentru a puncta toate aspectele mentionate de tine, vin si intreb: ce calitate ai tu la transmisiile online a meciurilor de la Dolce ?
Corect si moral ar fi ca, daca platesc pentru un serviciu/pachet de programe (pe care l-am ales/agreat), sa beneficiez de ceea ce am convenit. In final este vorba de dreptul meu de a fi respectat ca partener/client. Si, asa mai departe ,,,,,,,(pretul benzinei/motorinei, gaze, curent electric, etc)
Momentan sunt mutat cu serviciul in Vatra Dornei unde provider este Click.Net/Dolce. Am renuntat la wireless pentru ca numarul de pachete pierdute sunt peste 50%, pingul in yahoo.com atinge cifre fabuloase (>2000 ms), iar cu televiziunea, domnul decodor are prostul obicei sa se blocheze. Si atunci trebuie resetat. Fizic. Viteza de download a scazut pe undeva in 60-79 kbs comparat cu 7-8 mbs. Si pretul abonamentului este sensibil la fel.Serviciul clienti... incearca sa ma prosteasca sa downloadez un fisier de 1-2 MB de pe serverul lor, sa ma conving cica, ca internetul merge la parametri normali. Bullshit.
Cu pachetul de sport. RCS-RDS a facut investitii masive cumparand cam tot ce inseamna drepturi de televizare a sporturilor de echipa atat din p[lan intern cat si extern. Au facut investitii in servicii noi. Romtelecom a ramas pe vechea structura si au pretentii. Cand vor oferi servicii calitative similare cu RCS-RDS si la un pret inferior ma voi gandi daca sa ma mut la ei. Pana atunci Sayonara baby. Sa incerce la cealalta usa. Nu sunt interesat de ofertele lor obosite, trase de par si mincinoase.
Sunt puzderie de asociatii, de ce nu ar exista si una a abonatilor la cablu care sa negocieze cu ei si sa ii forteze sa accepte clauze suplimentare? Daca tot sunt asa multi abonati la RCS, inseamna ca reprezinta o forta. Ei, abonatii, nu RCS-ul.
BBC-ul este "profesor" la genul de emisiuni care le facea Discovery....si de reluari ne-am saturat, mai bine National Geografic decat Discovery !
Nu vor nici sa il mute in pachet separat ca oricum fotbalistii si telenovelistele nu o sa il cumpere si nu o sa mai faca ei milioane din reluari.
Pacat ca mai sunt asa zisi "telespectatori intelectuali" indignati ca nu mai au portie de pseudo stiinta in reluare si care desi "intelectuali" nu inteleg adevarata miza a conflictului dintre Discovery si RDS.
Pai daca ne iubiti pe noi,saracii Europei,puteti sa furnizati programele gratis si va pupam da'mai incolo ipocritilor.
Sanatate si virtute.
Daca RDS-ul nu isi respecta contractul fata de clienti, acestia pot renunta oricand la serviciile lor si pot sa opteze pentru un alt furnizor. Ce e circul asta pe care il face Discovery? Daca RDS nu mai vrea sa transmita canalele lor, nu au decat sa se orienteze catre alte companii similare.
Si oricum Discovery Channel a devenit o gluma proaasta in comparatie cu ce era cu 20 de ani in urma cand difuza emisiuni cu adevarat stiintifice.
Cu multi ani in urma cand am plecat in America, am ramas socat cand am vazut ce difura Discovery Channel in America. Niste emisiuni pentru handicapati. De la emisiuni genul "La frontierele cunoasterii" cu 20 de ani in urma la "Cum sa faci tune-up la o motocicleta".
Felicitari RDS-ului.
Si sa nu ma acuzati ca sunt postac RDS pentru ca nu mai locuiesc in Romania de o gramada de ani
Din clipa in care acest program nu mai exista, exact de la aceiasi ora incetez platile catre acel operator de cablu si ii anunt asa cum m-au anuntat si ei. Iata si dovada, imi sunteti martori.
Liviu-Lodovic nu stiu de unde citesti tu povestile astea de le explioi pe aici. Dar de economie de piata si de concurenta... creieasul ala al tau a auzit vreodata? Cum sa vina statul sa imi spuna ca eu, nu am voie sa imi intind infrastructura pentru ca deja mai este cineva pe acolo. Tu te auzi? Si este normal ca fiecare operator sa se deserveasca de propria retea de "transport". Altfel vei avea numai servicii de calitatea celor oferite de Click.Net si E.NEL, E-ON (care se folosesc de infrastructura veche si iti cade curentul cand ti-e lumea mai draga). Avand propria infrastructura esti fortat sa investesti sa o mentii si sa o dezvolti. E-On de exemplu peticeste infrastructura de care se foloseste. Nu are interes sa o dezvolte.
Iar cu televizoarele cu internet integrat... Internetul nu este ceva fizic. Si telefoanele noi, smartphone-urile au internet "integrat" dar ai nevoie de provider ca sa te poti conecta. E ca si cum ai avea televizor dar nu ai un cablu TV. Adica ai sa vezi purici/paraziti. Cam ceea ce sunt in capul tau.
Discovery, te asteptam la "pachet" pe RDS, daca iti respecti clientii.