Doi prezentatori ai unui post australian de radio au reusit o farsa incredibila prezentandu-se drept regina Marii Britanii si printul Charles intr-un apel telefonic la spitalul unde Kate, sotia printului William, insarcinata, este ingrijita, si reusind sa obtina informatii confidentiale despre starea sa de sanatate, scrie AFP.

Potrivit inregistrarii acestei conversatii, pe fundalul careia se aud rasete inabusite, difuzata pe internet, doi prezentatori ai 2Day FM, un radio din Sydney, au reusit marti dimineata sa discute cu infirmiera de serviciu de la spitalul unde este tratata printesa.

Spitalul King Edward VII a recunoscut ca o "scurta conversatie a avut loc cu personalul" si a promis intr-un comunicat ca va revizui "procedurile in materie de apeluri telefonice".

In inregistrare, se aude cum prezentatoarea, Mel Greig, mimand un timbru de om in varsta, ii cere infirmierei: "As putea, va rog, sa discut cu Kate, nepoata mea?".

"Sigur, nu inchideti, doamna", raspunde prompt operatoarea.

Apelul este pus pe asteptare si colegul sau, Michael Christian, comenteaza incredul: "Ne-o transfera? Daca merge, este farsa cea mai usoara pe care am realizat-o vreodata!".

O infirmiera preia apelul si ii raspunde "reginei" ca printesa "doarme si a avut o noapte calma". "Am rehidratat-o deoarece era foarte deshidratata cand a ajuns, dar este intr-o stare stabila la acest moment", spune aceasta.

"Bine, atunci le voi da de mancare micilor mei Corgis" (cainii reginei, n.r.), raspunde falsa regina, in timp ce colegii sai de-abia isi stapanesc rasul.

"Care e cel mai bun moment in care pot veni sa o vizitez", adauga ea, dupa care il intreaba pe "Charles" cand o poate duce la spital.

"Cel mai bine ar fi dupa ora 09,00, dupa vizita medicilor", spune infirmiera, precizand ca printesa nu a mai vomitat de cand a preluat ea tura.

Postul de radio si-a cerut ulterior scuze pe Twitter pentru "inconvenientele" pe care le-ar fi putut cauza aceasta farsa, care a fost facuta "cu cele mai bune intentii".

Kate a fost internata luni pentru o forma severa de greturi care se manifesta la femeile gravide, la inceputul sarcinii.

Nu este pentru prima oara cand familia regala este tinta glumelor.

In 1995, un canadian a reusit sa discute telefonic cu regina prezentandu-se drept premierul tarii sale, Jean Chretien. Convorbirea a durat aproximativ 15 minute, fiind axata in special pe referendumul privind independenta Quebecului.