Compania Chainsaw Europe lanseaza primul studio din Romania licentiat Dolby pentru reclame si trailere, potrivit unui anunt al companiei. Iar revista Capital, apartinand in prezent Editurii Evenimentul si Capital, marcheaza 20 de ani de la lansare.

  • Chainsaw Europe anunta lansarea primului studio din Romania licentiat Dolby pentru reclame si trailere. Potrivit unui comunicat de presa, noul studio intruneste si standardele Dolby pentru filme, iar compania este prima de acest tip din regiune care va dispune de acreditare oficiala pentru trailere si reclame. Constructia studioului a inceput in urma cu peste sase luni, dupa consultari si vizite la fata locului a expertilor Dolby din Los Angeles si Roma, iar studioul este conceput ca un "tort cu trei etaje", precizeaza comunicatul de presa.
  • Revista Capital, apartinand in prezent Editurii Evenimentul si Capital, aniverseaza 20 de ani din momentul in care a fost lansata ca prim publicatie a grupului elvetian Ringier pe piata romaneasca, printr-un supliment distribuit gratuit impreuna cu revista si cu ziarul Evenimentul Zilei. In decembrie 1992, editia numarul 1 a revistei a coincis cu primul sondaj realizat la nivel national pentru a afla opiniile romanilor fata de capitalism, economie de piata si de ritmul pe care ar trebui sa il urmeze reformele, iar concluziile sondajului comandat atunci de Capital au stat la baza articolului cu care revista a deschis primul numar: "Doi romani din trei vor capitalism", aminteste un comunicat de presa al Editurii Evenimentul si Capital. Oana Osman, redactor-sef Capital, citata in comunicatul de presa: "Astazi, dupa 20 de ani in care a contribuit la informarea si educarea economica a publicului, provocarea revistei este sa ramana relevanta pentru cititori care au acces la nenumarate mijloace de informare, sunt mult mai sofisticati decat in trecut si au o viziune care nu se mai opreste la granitele tarii".