HBO a incheiat un acord cu RCS&RDS, prin care posturile companiei de televiziune vor fi disponibile in continuare pe platformele de cablu si DTH ale distribuitorului, potrivit unei declaratii HBO Romania, transmisa vineri HotNews.ro. Aceasta vine la doua saptamani dupa ce presa ungara a vehiculat informatia ca Digi TV ar putea scoate HBO din grila in Ungaria, iar sefa HBO Romania declara ca in acel moment nu exista un acord cu RCS pentru retransmisia in Romania dupa 31 decembrie.

In declaratia transmisa vineri HotNews.ro, Carmen Harabagiu, country manager HBO Romania, arata:

  • "Suntem incantati ca am incheiat un acord cu RCS & RDS atat pentru Romania, cat si pentru Ungaria. Canalele HBO vor fi disponibile in continuare pentru abonatii RCS & RDS in cablu si DTH".

Pe 5 decembrie, Carmen Harabagiu transmitea, la solicitarea HotNews.ro ca in acel moment HBO nu avea "un acord cu RCS&RDS privind retransmisia in Romania a canalelor HBO in cablu si DTH dupa 31 decembrie 2012". Declaratia venea pe fondul controverselor din Ungaria, unde presa a scris, in acea perioada, ca Digi TV ar putea scoate HBO din grila. Referitor la disputele din Ungaria, Carmen Harabagiu a anuntat ca in tara vecina "a fost incheiat contractul cu RCS & RDS pentru difuzarea canalelor HBO in cablu; din pacate, pentru platforma DTH nu s-a ajuns la un consens".