Razvan Ionescu a fost anuntat director editorial al grupului Adevarul, pozitie pe care a ocupat-o si pana la inceputul acestui an, potrivit unui anunt intern citat de Paginademedia.ro. Aceeasi sursa il citeaza pe Ionescu spunand ca tranzactia prin care omul de afaceri Cristi Burci a preluat trustul de la Dinu Patriciu, in aceasta toamna, a primit avizul de la Consiliul Concurentei. Site-ul citat scrie, separat, ca tot ieri Mihnea Maruta si-a anuntat demisia din functia de redactor-sef Adevarul.

Potrivit anuntului intern citat de Paginademedia.ro:

  • Revenirea in grupul Adevarul a lui Vlad Epurescu, fost sef la adevarul.ro, care va fi coordonator proiecte online la nivel de grup.
  • Gabriela Stan, fost director financiar adjunct, va fi business development manager, functie din care va coordona toate proiectele noi
  • Sabin Orcan, prim-redactor sef adjunct al ziarului Adevarul, va fi publisher al Diviziei Ziare.

Sursa citata scrie separat ca Mihnea Maruta, pana acum redactor-sef la ziarul Adevarul, si-a anuntat demisia, motivata prin faptul ca nu a fost de acord cu politica lui Razvan Ionescu in privinta unor viitoare restructurari, a programului de lucru si a viitoarei structuri a redactiei. Mihnea Maruta preluase pozitia de sef al redactiei Adevarul la 1 august a.c..

La randul sau, Reporter Virtual scrie pe surse ca Peter Imre, director general al Adevarul Holding din primavara lui 2010, urmeaza sa paraseasca trustul de presa in ianuarie, iar un anunt oficial in acest sens este asteptat dupa intoarcerea lui din vacanta de sarbatori. Sursa citata aminteste ca dupa preluarea Adevarul Holding de catre Burci, Imre a fost secondat de Gabriela Enescu, fost director financiar al grupului Graffiti BBDO, care contrasemna toate deciziile directorului in exercitiu.

UPDATE Adevarul Holding a transmis vineri un comunicat in care "infirma cu hotarare orice zvonuri privind inchiderea editiei tiparite a ziarului Adevarul". Potrivit comunicatului, "aceste zvonuri nu au nicio baza reala si nu reflecta in niciun fel planurile de viitor ale noului patronat al companiei".

Comunicatul Adevarul Holding:

Conducerea trustului Adevarul Holding infirma cu hotarare orice zvonuri privind inchiderea editei tiparite a ziarului "Adevarul". Aceste zvonuri nu au nicio baza reala si nu reflecta in niciun fel planurile de viitor ale noului patronat al companiei.

In fapt, ziarul "Adevarul" ramane, alaturi de tabloidul "Click!" si de reviste, unul dintre cele mai importante active ale grupului nostru de presa.

Dupa cum se poate constata pe piata mondiala a mass-media, cat si pe cea romaneasca, evolutia spre mediul online se va petrece treptat, iar publicatiile in forma lor tiparita sunt inca departe de ziua in care isi vor inceta definitiv aparitia. De aceea, Adevarul Holding va continua sa investeasca in aceasta directie si in 2013, dezvoltandu-si si diversificandu-si in paralel activitatile in zona online.

Credem ca produsele noastre sunt atractive atat pentru cititorii presei traditionale, cat si pentru consumatorii de internet si suntem convinsi ca publicul apreciaza continutul de calitate livrat de jurnalistii de la Adevarul Holding. De asemenea, privim cu incredere la intarirea relatiilor comerciale cu partenerii nostri in anul care vine si speram ca vom reusi sa depasim impreuna problemele cauzate de criza economica.

Conducerea Adevarul Holding