Romtelecom si grupul Pro TV au ajuns la un acord in baza caruia cele 11 canale ale grupului media reintra, la miezul noptii de marti spre miercuri, in grila Dolce, potrivit companiei Romtelecom. Aceasta precizeaza ca negocierile dintre parti au dus la o solutie pentru retransmiterea canalelor Pro TV "fara costuri suplimentare pentru clientii sai".

UPDATE:Pro TV anunta la randul sau acordul cu Romtelecom si precizeaza ca posturile sale vor fi disponibile pe platforma voyo.ro "chiar si in conditiile continuarii contractului cu Romtelecom".

  • Romtelecom a retras din data de 3 ianuarie, cele 11 canale ale grupului Pro TV din grila Dolce, invocand "cererile financiare nerezonabile exprimate de Pro TV SA catre Romtelecom, de crestere de trei ori a costurilor de difuzare". In comunicatul de atunci, Romtelecom afirma: "cresterea acestor costuri de catre Pro TV SA, care nu sunt in concordanta cu realitatile pietei, ar fi implicat in mod automat costuri mai mari pentru abonamentele clientilor Romtelecom". Tot atunci, Pro TV anunta ca "Romtelecom nu a agreat conditiile de reinnoire cerute de Pro TV pentru contractul de retransmisie a canelelor de televiziune din portofoliul Pro TV SA", si ca "Romtelecom nu si-a aratat disponibilitatea de a plati pentru canalele Pro TV un pret care sa exprime valoarea corespunzatoare pe care canalele Pro TV o reprezinta in pretul platit de fiecare abonat Romtelecom".

Potrivit informatiilor transmise, marti, HotNews.ro de catre Romtelecom, in grila Dolce reintra toate posturile care au fost retrase in primele zile ale acestui an: Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema, Acasa Gold, sport.ro, MTV, Pro TV International, VH1, PRO TV HD, Acasa HD si sport.ro HD. Detaliile negocierii pentru noul contract urmeaza sa fie finalizate pana pe 31 ianuarie.

Romtelecom mentioneaza ca va pastra in grilele Dolce TV si canalele introduse pe 3 ianuarie, in momentul iesirii posturilor Pro TV - BBC Knowledge, Comedy Central, Shorts, BBC World News. "Aceste canale, introduse incepand cu 3 ianuarie 2013, raman in continuare disponibile in toate pachetele de baza pentru platformele de televiziune prin satelit si televiziune prin internet - IPTV, cu titlu gratuit si promotional, pana la 31 martie 2013. Dupa aceasta data, canalele respective vor ramane in grilele Dolce TV, urmand sa fie redistribuite in mod diferit in pachetele de programe."

Compania mentioneaza ca in procesul de reintroducere a canalelor Pro TV in grila exista posibilitatea unor "disfunctionalitati temporare ale altor canale, care vor fi remediate in cel mai scurt timp".