Mihai Malaimare si-a dat demisia din CNA dupa ce Agentia Nationala de Integritate a initiat o cercetare, cu suspiciunea de incompatibilitate intre functia acestuia de membru CNA si cea de manager al Teatrului Masca din Bucuresti, potrivit unui comunicat al societatii de avocati care il reprezinta, citat de Mediafax.

UPDATE Laura Georgescu, presedinte ales al CNA, care asteapta sa fie validata de Parlament in aceasta functie, a declarat marti ca "noi am asteptat atitudinea lui pentru ca este problema lui" si a mentionat, fara alte precizari, ca Malaimare a fost "socat de ce a vazut la prima noastra conferinta publica de joi".

  • Laura Georgescu: "Stirea a venit ca urmare a comunicatului dat de casa de avocatura care il reprezinta pe Mihai Malaimare. Demisia este un act de vointa unilateral. Mihai Malaimare, care imi este prieten de ani de zile, si-a depus demisia, dar socat de ce a vazut la prima noastra conferinta publica de joi. A vrut sa ne protejeze. Asta a fost intelegerea. Si noi am asteptat atitudinea lui pentru ca este problema lui." Intrebata in ce sens era socat Malaimare: "Face parte dintr-o discutie cu Mihai Malaimare".

Alti membri CNA, intrebati daca stiau despre demisia acestuia, fie au evitat sa raspunda, fie au spus ca au aflat despre ea astazi.

Mihai Malaimare nu a putut fi contactat pana la publicarea acestei stiri. Nici reprezentantii CNA nu au oferit, pana in acest moment, detalii despre demisia lui Malaimare. Potrivit comunicatului mentionat, acesta si-a inaintat demisia presedintelui ales al CNA, Laura Georgescu, pe data de 11 ianuarie.

Potrivit comunicatului citat de Mediafax:

  • "Decizia de a demisiona a survenit ca urmare a faptului ca Agentia Nationala de Integritate a comunicat domnului Malaimare ca a initiat o cercetare in ceea ce il priveste, cu suspiciunea de incompatibilitate intre functia de membru al CNA si aceea de manager al Teatrului Masca."
  • "Desi domnul Malaimare considera ca nu a incalcat dispozitiile legale privitoare la incompatibilitate, situatie in care califica aceasta cercetare ca fiind neintemeiata si isi rezerva dreptul sa conteste, in conformitate cu dispozitiile legale, orice act ar putea fi emis de ANI in legatura cu acest aspect, domnia sa nu doreste ca declansarea acestei proceduri sa atinga in niciun fel imaginea Consiliului National al Audiovizualului si nici pe cea a Guvernului Romaniei, care l-a propus si i-a sustinut numirea in aceasta functie, motiv pentru care a demisionat din functia ocupata".

Mihai Malaimare este membru CNA din 2008, cand a fost propus pentru aceasta functie de guvernul Tariceanu.

in curs de actualizare