Agentia de presa Newsin a intrat in faliment, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucuresti din data de 14 ianuarie, anunta Pagina de Media. Tribunalul a dispus dizolvarea societatii Newsin Media si sigilarea bunurilor din averea debitoarei.

"S-a ajuns (la famliment - n.red.) pentru ca nu au reusit sa asigure veniturile strict necesare pentru a continua si pentru ca Realitatea Media nu a luat o decizie referitoare la planul de reorganizare propus de noi. Marea majoritate a creantelor erau detinute de Realitatea Media, iar planul de restructurare nu a putut fi votat din cauza repretatelor schimbari ale administratorului judiciar al acestei societati din ultimul an", a declarat Silvan Gavenea, reprezentantul administratorului judiciar al NewsIn.

Potrivit acestuia, datoriile NewsIn Media se ridica la 12,9 milioane de lei (2,8 milioane de euro), dintre care 9,7 milioane de lei (2,1 milioane de euro) erau datorii catre Realitatea Media.

Cei aproximativ 30 de angajati ai agentiei de presa vor fi disponibilizati, iar bunurile firmei vor fi scoase la licitatie. Nu insa si brandul NewsIn, care este in proprietatea Realitatea Media.

NewsIn a intrat in insolventa in martie 2012. Agentia de presa fusese lansata in iulie 2006 si condusa, pe atunci, de Andreea Rosca, din functia de director general, si de Valeria Dorneanu, redactor-sef. In ianuarie 2010, agentia NewsIn a trecut printr-o schimbare radicala, din cei aproximativ 100 de oameni, cati lucrau in agentie, ramanand in jur de 30.