Razboiul dintre cea mai mare companie privata de televiziune din Bulgaria - bTV, operata de CME, grup care in Romania opereaza Pro TV - si cel mai mare operator de cablu, Bulsatcom, a ajuns la final, anunta Novinite.com. Potrivit sursei citate, cele doua parti au ajuns saptamana aceasta la un acord prin care posturile bTV vor reveni in grilele Bulsatcom, dupa ce in disputa a intervenit chiar si seful guvernului, Boiko Borisov.

Potrivit Novinite.com, saptamana aceasta conflictul s-a aplanat printr-un acord semnat miercuri seara, ambele parti facand compromisuri asa incat programele bTV sa fie preluate de Bulsatcom "fara cresterea preturilor pentru consumatorii finali". Sursa citata arata ca in disputa intervenise chiar si premierul Boiko Borisov, care a cerut partilor sa-si rezolve problemele cat de repede posibil si a initiat un dialog intre acestea si Comisia de Reglementare in Comunicatii.

Aceeasi sursa precizeaza ca o alta televiziune care-si retrasese programele de pe Bulsatcom, TV7, si-a reluat semnalul pentru acest operator.

Tensiunile dintre televiziuni si operator s-au aplanat in conditiile in care, potrivit aceleiasi surse, Bulsatcom a suferit tot luna aceasta o lovitura grea in momentul in care s-a anuntat ca a pierdut drepturile exclusive pentru mecurile din prima liga de fotbal din Bulgaria. Drepturile erau detinute oficial de doua canale, TV+ si Film+, difuzate in principal de Bulsatcom si care, potrivit Novinite, sunt cunoscute drept posturile operatorului, desi acesta nu recunoaste proprietatea asupra lor deoarece, in Bulgaria, este ilegal ca operatorii de cablu sa fie si proprietari media.