CNA a acordat, marti, o licenta audiovizuala companiei SC Atelier Media SRL Constanta pentru postul Black Sea TV Constanta. Societatea este controlata, cu 94%, de omul de afaceri Gabriel Comanescu. Potrivit directorului Atelier Media, Alin Vintila, citat de Agerpres, televiziunea va fi axata pe activitatile economice din zona Marii Negre, obiceiuri si traditii.

Alin Vintila, citat de Agerpres:

  • "Credem ca este loc pe piata pentru o televiziune cu un numar mai mic de stiri, dar mai bine documentate. Vom evita intamplari tip cancan, ne vom axa pe informatii mai reduse, dar mai bine documentate. Incepem cu o grila de 6 ore, ulterior crescand daca este nevoie".

Agerpres il citeaza pe Vintila spunand ca proiectul nu vrea sa fie unul comercial, ci unul cu "o audienta specializata". Programul, potrivit datelor depuse la CNA, include emisiuni religioase, politice, turistice.

Black Sea TV va avea un program de sase ore de luni pana sambata si de 3 ore duminica. Va avea 60% programe de informare, 30% programe educative, culturale, religioase, iar investitia in primul an se va ridica la 300.000 de euro. Postul va fi distribuit printr-o retea de comunicatii electronice care deserveste Constanta.

Firma Atelier Media este controlata de Gabriel Valentin Comanescu - unul dintre cei mai bogati romani, cu o avere estimata de Forbes Romania la 480-500 milioane de euro. Potrivit datelor depuse la CNA, acesta detine 94% din societate. Firma mai are trei actionari, cu cate 2%.

Potrivit propriei prezentari de pe Facebook, compania a fost fondata in 2004 si se ocupa de productie video, fotografie, creatie media.