Postul Antena 1 a fost sanctionat, joi, de CNA cu o amenda de 10.000 de lei pentru depasirea intervalului legal de 12 minute de publicitate pe ora, potrivit unei monitorizari a duratelor insertiilor de publicitate la principalele posturi de televiziune, in lunile noiembrie-decembrie 2012. Pentru o abatere similara, Realitatea TV a primit somatie.

  • Conform monitorizarii, in luna noiembrie  Antena 1 a inregistrat depasiri totale de 3 minute si 34 de secunde, Realitatea TV - 2.26, OTV - 1.03. Prima TV a fost singurul post care nu a inregistrat depasiri.
  • In luna decembrie, Antena 1 a inregistrat depasiri de 9 minute si 40 de secunde, Realitatea - 2.37, RTV - 1 minut, in timp ce Prima TV, Antena 3, OTV si National nu au inregistrat depasiri.

Reprezentanta Antenelor la CNA a aratat ca la Antena 1 nu au fost programate mai multe minute de publicitate si ca monitorizarea proprie a indicat depasiri doar la transmisiile in direct de la sfarsitul concursului X-Factor, cand, fiind transmisiuni in direct, "nu s-a putut intra cu publicitatea fix la ora stabilita" si s-a intrat in intervalul orar imediat urmator.