Anca Fusariu, fosta realizatoare a Televiziunii Romane, a incetat din viata joi seara, in urma unei boli cumplite, anunta un comunicat al Televizunii Nationale, citat de Mediafax. Anca Fusariu s-a nascut pe 15 septembrie 1942. Si-a inceput cariera in TVR in 1971. In anii de debut a inregistrat sute de reportaje si emisiuni, printre care "Ritm, tinerete, dans" si "La sfarsit de saptamana".

In anii 1980, ea a fost unul dintre reporterii de succes descoperiti si pregatiti de celebrul realizator Tudor Vornicu. A semnat impreuna cu Carmen Dumitrescu si Alexandru Stark reportaje pentru emisiunile "Fotograme din realitate", "Fotograme pe 16 mm.", "Album duminical", "De la A la infinit", iar mai tarziu "Reflector", "Studio A" si altele. A dat emisiunilor titluri care au ramas pana in prezent, intre care "Cu ochii in patru".

"Munceam cu totii mult si radeam mult. Ritmul era imprimat de Tudor Vornicu - boss-ul! Contaminarea se petrecea cu iuteala fulgerului, caci starea era comuna si pentru blonda si mereu in viteza Carmen Dumitrescu, si pentru mucalitul timid si neobositul Al. Stark, si pentru mine, intrata ultima in grupul lor. Starea era comuna: starea de reporter", povestea Anca Fusariu in cartea "40 de ani de televiziune".

In perioada 1994-1998 a fost in echipa care a creat Tele 7 ABC, unde a fost realizator de emisiuni si redactor-sef al postului. Ii placea sa participe la "pornirea lucrurilor" si imprima tuturor un ritm inconfundabil. Reporterii formati de Anca Fusariu stiau ca: "daca nu m-ai prins pe mine, telespectator, cu ce imi spui in primele minute, m-ai pierdut". A pregatit mai apoi generatii de jurnalisti pentru mai multe posturi de televiziune - TVR, Kanal D, Antena 1, potrivit comunicatului remis de televiziunea publica.

Telespectatorii care doresc sa trimita cateva ganduri in amintirea Ancai Fusariu o pot face pe adresa de e-mail comunicare.corporate@tvr.ro. Mesajele vor fi incluse intr-o carte de condoleante.

TVR 1 va difuza duminica, de la ora 14:30, fragmente din emisiunile Ancai Fusariu.