CNA intentioneaza sa adauge la Codul Audiovizual o decizie care sa oblige televiziunile sa precizeze telespectatorilor ca o emisiune este bazata pe o fictiune, atunci cand faptele prezentate in acea emisiune nu sunt reale. Consiliul a discutat joi dimineata pe aceasta tema, pornind de la emisiunea "Acces direct" difuzata de Antena 1 pe 4 februarie, in care a fost prezentata igiena precara a Ioanei Tufaru, dar despre care postul a precizat ca s-a bazat pe un scenariu cu care Ioana Tufaru a fost de acord prin contract.

Antena 1 a fost amendata, marti, de CNA cu 20.000 de lei pentru emisiunea respectiva.

Pana va elabora si adopta o astfel de decizie, CNA vrea sa emita o "instructiune" sau o recomandare in acest sens. Discutiile s-au oprit dupa ce au fost prezentate mai multe variante ale textului ce ar urma sa fie introdus pe "cartoanele" care sa fie prezentate in timpul unor astfel de emisiuni. Printre aceste variante: "emisiunea se bazeaza pe un scenariu dupa fapte reale", "acest program este o fictiune", "acest program este o fictiune, bazata pe fapte reale".

Discutiile de la CNA vor fi reluate dupa ce membrii forului audiovizual vor veni cu propuneri mai precise privind textul care sa fie inclus pe "cartoanele" din timpul emisiunilor.