Burda intentioneaza sa preia operatiunea Sanoma Hearst in Romania, scrie Catalin Tolontan pe blogul sau, in timp ce Paginademedia.ro scrie ca este vorba despre negocieri la nivel international, nu doar in Romania. Compania Thomson Reuters va concedia 2.500 de angajati ca masura de redresare si de reducere a cheltuielilor. Iar Time Warner este in discutii sa vanda o parte dintre publicatiile editate de divizia Time Inc., cel mai mare editor de reviste din SUA, potrivit The Guardian.

  • Compania Burda, care in Romania editeaza publicatii precum "Practic in bucatarie", "Ioana" sau "Casa lux", intentioneaza sa preia operatiunile locale ale Sanoma Hearst ("Cosmopolitan", "FNM", "Esquire", "National Geographic" etc.), scrie Catalin Tolontan pe blogul sau, cu precizarea ca discutiile nu sunt finalizate. Paginademedia.ro scrie la randul sau ca discutiile vizeaza preluarea Sanoma in mai multe tari - Romania, Ungaria, Cehia, Serbia si Croatia - iar partile "au ajuns la un acord pentru începerea procesului de due diligence".
  • Compania Thomson Reuters, principala sursa de stiri si informatii financiare din lume, va concedia 2.500 dintre cei aproximativ 60.000 de angajati pe care ii are la nivel international, scrie Mediafax. Masura are drept scop sa reduca cheltuielile si sa contribuie la redresarea celei mai importante divizii a companiei.
  • Mai multe publicatii americane citate de The Guardian relateaza ca Time Warner, conglomeratul media american, intentioneaza sa vanda o buna parte dintre publicatiile diviziei sale Time Inc, cel mai mare editor de reviste din SUA. Potrivit sursei citate, Time Warner este in faza discutiilor preliminare cu Meredith Corporation pentru a transfera cele mai multe dintre titlurile sale - inclusiv principala revista din portofoliu, People - intr-o companie separata care sa includa si titlurile editate de Meredith, precum Ladies' Home Journal si Family Circle.