CNA a amendat, marti, cu 5.000 de lei postul B1 TV pentru o emisiune "Sub semnul intrebarii", in care Robert Turcescu se refera la Cristiana Anghel, senator PC, drept "aia care a facut greva foamei si s-a dovedit, apoi, ca a fost platita de Antena 3". CNA a amendat postul pentru ca nu a luat si punctul de vedere al Cristianei Anghel, care a reclamat la CNA ca este vorba despre o calomnie si a cerut: "cine si cand a dovedit acest fapt? Sa se prezinte dovezile".

In emisiunea respectiva, din 6 martie, in care erau discutate protestele impotriva guvernului Boc, Robert Turcescu a facut aceste referiri la Cristiana Anghel, invatatoarea care a facut greva foamei in 2010 si care anul trecut a intrat pe listele PC in Parlament. Robert Turcescu a facut trimitere la declaratia de avere a Cristianei Anghel, din care reiese ca aceasta a fost platita de Antena 3 in 2011, dupa ce, in 2010, facuse greva foamei.

B1 TV a afirmat, intr-o pozitie transmisa postului, ca reclamatia Cristianei Anghel la CNA impotriva emisiunii lui Robert Turcescu e neintemeiata. Cu toate acestea, CNA a decis, prin vot, o amenda de 5.000 de lei, membra CNA care a solicitat aceasta sanctiune, Monica Gubernat, aratand ca lui Anghel nu i s-a cerut un punct de vedere.

Ce au spus membrii CNA in discutiile pe aceasta tema:

  • Radu Calin Cristea:  E adevarat ca Robert Turcescu face aceasta corectura (mentioneaza ca anul in care a avut greva foamei si anul in care Cristiana Anghel a fost platita de Antena 3 - n.red). Problema e ca el prin afirmatiile sale face o legatura de cauzalitate intre greva foamei si legaturile cu trustul lui Voiculescu. (...) S-ar putea adauga niste rautati gratuite care nu sunt argumentate cu probe. (...) Tendinta moderatorului era aceea de a o pune intr-o situatie dificila.
  • Narcisa Iorga: Am fost mereu de principiu ca trebuie aplicat acelasi standard tuturor posturilor. Mai devreme am avut un caz (de la Realitatea TV - n.red.) in care se vorbeste "sa-ti fie rusine, sa-ti fie rusine. E un gunoi, un escroc, un sarlatan. Nu-i e rusine la gunoiul asta sa minta? Escrocul dracului". Pentru aceste declaratii nu s-a cerut nici istoricul sanctiunilor. Acum pe un alt standard se face istoricul amenzilor si se propune amenda de 5.000 de lei.
  • Pozitia juridicului CNA: Propunerea de sanctionare nu se justifica, domnul Turcescu a rectificat informatia.
  • Monica Gubernat: Eu propun amenda pentru incalcarea principiului audiatur et altera pars.