​Circa 50 de angajati ai Realitatea TV vor fi disponibilizati, dupa cum a scris, miercuri, Reportervirtual.ro, care il citeaza pe Cozmin Gusa, director editorial al postului si creditor principal al companiei Realitatea Media. Motivele invocate de Gusa pentru sursa citata: "diminuarea artificiala a audientei Realitatea TV pe publicul activ", cu efect asupra veniturilor din publicitate, respectiv "concurenta neloiala" din partea altor televiziuni de stiri ai caror patroni "sunt cuplati la bugetele guvernamentale".

Potrivit sursei citate, persoanele care vor fi disponibilizate - circa 10% dintre angajati - fac parte din personalul din Bucuresti, iar masura va fi pusa in practica de saptamana viitoare.

Cozmin Gusa a declarat, pentru sursa citata, ca "au scazut veniturile si prognoza comparativa cu patronii altor televiziuni despre care am vorbit ne obliga sa ne ajustam cheltuielile pentru a putea rezista la un nivel premium si pe termen lung". El a precizat ca nu va fi disponibilizata nicio vedeta si ca sefii de departamente vor decide cine va fi disponibilizat.