TVR 1 va difuza luni seara, de la ora 23.00, un interviu cu realizatorul Antena 3, Mihai Gadea, in cadrul emisiunii "Nocturne". In interviul acordat Marinei Constantinescu, el spune, intre altele, ca "nu se considera un lider de opinie" si, intrebat daca este un om liber, afirma: "Ce-am facut in ultimii ani ar putea sa fie niste probe in sensul asta. Cand o sa incetez sa fiu un om liber, probabil o sa incetez sa ma fiu", se arata intr-o descriere a emisiunii, publicata pe TVR.ro.

  • Interviul face parte dintr-o serie de discutii pe care criticul de teatru Marina Constantinescu le-a realizat, pentru TVR, cu diversi oameni de presa. Scopul realizatoarei este sa faca "radiografia puterii verbului, a responsabilitatii, a compromisului, a vinei, a asumarii, a derapajului". Interviul cu Mihai Gadea este al patrulea din serie, dupa cele cu Marius Tuca, Liviu Mihaiu si Emil Hurezeanu si va fi urmat de interviuri cu Robert Turcescu, Radu Moraru, Radu Banciu, Ovidiu Ioanitoaia si Cristian Geambasu. De notat ca spre deosebire de interviurile precedente, cel cu Mihai Gadea nu a fost popularizat de TVR si prin comunicate de presa, ci doar prin propriile canale.

Ce spune, intre altele, Mihai Gadea in interviul ce va fi difuzat diseara, potrivit anuntului TVR:

  • ca "nu se considera un lider de opinie".
  • intrebat daca este un om liber: "Ce-am facut in ultimii ani ar putea sa fie niste probe in sensul asta. Cand o sa incetez sa fiu un om liber, probabil o sa incetez sa mai fiu".
  • pe vremea cand isi facea pionieratul la Realitatea TV, avea o parere proasta despre emisiunile sale
  • despre momentul cand l-a abordat prima oara, telefonic, pe Octavian Paler: "era ceva nemeritat pentru mine ca un om de profunzimea, de nobletea lui Octavian Paler sa-mi acorde atata atentie si generozitate"

In descrierea seriei de emisiuni cu jurnalisti de impact din presa romaneasca, TVR precizeaza ca aceasta nu are "nicio intentie de a judeca", ci doar "de a intelege derapajele de la deontologia profesiei de jurnalist".