Kanal D a fost sanctionat, marti, cu 10.000 de lei pentru o emisiune prezentata de Viorica si Ionita de la Clejani, difuzata la amiaza si care continea discutii deocheate. Romania TV a primit somatie pentru un reportaj despre Rosia Montana sponsorizat de RMGC, iar Antena 1 - pentru o campanie "Un show pacatos" la adresa Oanei Roman. CNA a oprit de la difuzare, din nou, reclamele pentru cutitul "gratuit" Miracle Blade.

  • Kanal D a fost sanctionat, marti, cu amenda de 10.000 de lei pentru o editie din luna februarie a emisiunii "Te vreau langa mine", prezentata de Viorica si Ionita de la Clejani. Membrii CNA au luat aceasta decizie avand in vedere violenta de limbaj si discutii deocheate, emisiunea, difuzata in cursul dupa-amiezii, fiind accesibila minorilor.
  • Romania TV a primit, marti, somatie din partea CNA pentru un reportaj difuzat in perioada sarbatorilor de iarna, pe tema proiectului Rosia Montana si a avantajelor mineritului in zona. Reprezentanta postului la CNA a aratat ca emisiunea "Romania de poveste" era sponsorizata de Rosia Montana Gold Corporation, ca insertiile sponsorului au fost difuzata si in restul emisiunii si ca sponsorizarea, permisa de lege, s-a intins pe perioada octombrie-decembrie 2012. Rasvan Popescu, membru CNA, a aratat insa ca "problema e cea a sponsorizarii. Acest material e mai degraba pro acest proiect. E o emisiune sponsorizata, un reportaj despre un proiect controversat in care sunt punct de vedere si de o parte, si de alta, dar din cate am vazut reportajul e o pledoarie mai mult sau mai putin evidenta pentru acest proiect, in conditiile in care sponsorul este compania implicata".
  • CNA a decis, marti, sa dea somatie postului Antena 1 pentru mai multe emisiuni "Un show pacatos" in care, in interpretarea presei tabloide si a membrilor CNA, realizatorul Dan Capatos si alti participanti faceau glume grosolane pe seama aspectului Oanei Roman. Decizia de sanctionare fusese amanata de saptamana trecuta, cand subiectul a starnit discutii aprinse si se ajunsese pana la o propunere a Narcisei Iorga de intrerupere timp de 10 minute a programului acestui post. Atunci, un alt membru CNA, Radu Calin Cristea propusese sanctionarea cu somatie. Oana Roman, fosta angajata Antena 2, in prezent la Kanal D, venise la CNA pentru a spune ca este tinta unei campanii sustinute incepute inca din toamna de "Un show pacatos", in timp ce reprezentanta A1 la CNA, Mirela Bomboe, a aratat ca numele si fata Oanei Roman nu au fost prezentate in emisiune, unde moderatorul si participantii au vorbit despre un "personaj imaginar" numit "Onuca" si "Cumatra".
  • CNA a cerut din nou, marti, oprirea de la difuzare a reclamelor pentru cutitul "gratuit" Miracle Blade - oprite de la difuzare si anul trecut, din cauza ca nu era mentionat, in cadrul spoturilor, pretul de transport. Membri CNA au apreciat ca, desi noua versiune a reclamei mentiona pretul de transport, acesta nu era si rostit, iar pe ecran informatia era prezentata cu corp de litera mic.