Fostul prezentator vedeta al postului american de televiziune CNN Larry King a anuntat miercuri ca talk-show-ul sau va fi difuzat de acum de televiziunea rusa de limba engleza Russia Today, un canal pro-Kremlin ce isi propune in primul rand sa prezinte punctul de vedere al Moscovei cu privire la ce se intampla in lume, transmite AFP.

Redactorul-sef al postului public Russia Today (RT), Margarita Simonian, a postat pe contul sau de Twitter un link catre un material video cu Larry King in care acesta anunta noul sau loc de munca.

"Prefer mai degraba sa pun intrebari oamenilor care se afla in pozitii de putere decat sa vorbesc in locul lor", spune King in anunt. "De aceea imi puteti urmari emisiunea Larry King Now aici, pe RT", a precizat el.

Larry King va putea intervieva in special politicieni rusi, potrivit RT, canal public de informatii difuzate in engleza, araba si spaniola in intreaga lume.

"Suntem incantati sa colaboram cu Larry King, care este o adevarata legenda a televiziunii. El pune intotdeauna intrebari directe si fara concesii interlocutorilor sai (...) iar acest lucru se inscrie perfect in conceptul canalului nostru", a declarat Margarita Simonian, citata de agentia publica RIA Novosti.

Data lansarii emisiunii pe RT nu a fost insa precizata.

Larry King, in varsta de 79 de ani, a prezentat celebra sa emisiune "Larry King Live" pe postul de televiziune CNN din 1985 pana in 2010.

RT, fondata in 2005 sub numele de Russia Today, este finantata de statul rus. Canal international de informatii, televiziunea vizeaza in primul rand difuzarea punctului de vedere rus cu privire la problemele tarii si ale lumii.

Anul trecut, RT a furnizat deja o surpriza anuntand colaborarea sa cu fondatorul Wikileaks, Julian Assange, care realizat pentru talk-show-ul sau un interviu, difuzat de acest canal in aprilie 2012, cu liderul Hezbollah Hassan Nasrallah, dusman declarat al Israelului si al Washingtonului.