Unul dintre cele mai mari proteste ale minerilor din ultima vreme, mitingul de la Targu Jiu al minerilor de la Complexul Energetic Oltenia, este tratat in general cu tacere la televiziunile de stiri. Mii de mineri si-au anuntat participarea la protestul programat sa aiba loc incepand de astazi la amiaza. Dar, la aproape o ora dupa momentul la care, potrivit presei locale, a inceput protestul, stirea a fost, cu mici exceptii, inexistenta pe posturile centrale de stiri.

B1 TV a transmis o stire scurta si o corespondenta de un minut de la fata locului, precizand ca in momentul respectiv aproximativ 1.000 de mineri se indreptau spre locul de incepere a manifestatiei. La randul sau, Digi 24 a anuntat protestul. In rest, liniste aproape absoluta pe micile ecrane, in legatura cu acest subiect.

Intre timp, presa locala anunta, online, ca aproximativ 4.00 de mineri participau la protest, in conditiile in care la Targu Jiu ploua torential.

5.000 de mineri angajati ai Complexului Energetic Oltenia si-au anuntat prezenta la mitingul de astazi si maine, impotriva intentiei conducerii de a reduce saptamana de lucru la 4 zilei. Directorul complexului ii avertizase pe salariatii care participa la protestele organizate de sindicate ca vor fi primii pe listele de disponibilizari. Vezi detalii aici