News Corp se retrage de pe Bursa de la Londra incepand din momentul separarii companiei in doua companii, la sfarsitul lunii iunie. Newsweek, publicatie ramasa recent doar in versiune digitala, este scoasa la vanzare. Iar seful companiei The Economist trece la conducerea Reuters.

  • NewsCorp se va retrage de la Bursa de la Londra in data de 28 iunie, cand activitatile sale vor fi separate in doua companii, scrie The Guardian. Intr-un anunt facut in acest sens, News Corp precizeaza ca decizia a fost luata deoarece volumul de tranzactii operate pe bursa londoneza este foarte mic, reprezentand mai putin de 1% din tranzactiile inregistrate la nivel international. News Corp este cotata si la Bursele din New York si Australia. Dupa separarea in doua companii - una concentrata pe activitati editoriale, iar a doua pe activitati din industria de divertisment - numele de News Corp va fi pastrat de divizia ce se va ocupa de publicatiile detinute de grup, in timp ce compania de divertisment, ce include operatiunile TV si de productie de cinema din SUA, va folosi numele 21st Century Fox.
  • Publicatia Newsweek, a carei editie tiparita a fost inchisa recent, ramanand doar versiunile digitale, este scoasa la vanzare, scrie New York Times. Potrivit sursei citate, redactorul-sef Tina Brown si directorul Baba Shetty au anuntat, intr-o nota interna, angajatii ca au decis sa vanda acest titlu pentru a se putea concentra pe Daily Beast, celalalt brand important al IAC, compania ce detine aceasta revista de cativa ani. In mesajul respectiv se precizeaza ca publicatia va fi vanduta doar daca pretul “va reflecta valoarea pe care am creat-o”.
  • Grupul Thomson Reuters a anuntat ca seful grupului de media The Economist, Andrew Rashbass, va ocupa functia nou infiintata de director general al Reuters, scrie Mediafax. Rashbass a lucrat 15 ani pentru The Economist, fiind inclusiv directorul redactiei Economist.com, directorul revistei The Economist, iar din 2008 directorul general al grupului. El va veni la Thomson Reuters in vara, pe postul nou creat de director Reuters.