Televiziunea publica isi exprima, prin directorul-presedinte general Claudiu Saftoiu, ingrijorarea fata de inchiderea brusca a televiziunii publice din Grecia. Saftoiu a transmis sefilor de la European Broadcasting Union (EBU), organizatie ce reuneste radiodifuzorii publici din Europa, o scrisoare in care exprima sprijinul si simpatia TV pentru jurnalistii de la ERT Grecia. "Aceasta situatie poate fi un precedent primejdios pentru echilibrul democratic", arata Saftoiu in scrisoarea sa. El precizeaza: "Dupa implementarea Programului de redresare economica, Televiziunea Romana se afla in afara oricarui pericol de natura celui din Grecia".

Potrivit unui comunicat de presa, directorul TVR arata, in scrisoarea sa catre presedintele general EBU, Jean Paul Philippot si directorul general EBU Ingrid Deltenre:

  • "Ne exprimam sprijinul si simpatia pentru jurnalistii televiziunii publice din Grecia. Este regretabila decizia inchiderii canalelor ERT. Acesta situatie poate fi un precedent primejdios pentru echilibrul democratic, asigurat de activitatea mass-media, cetatenii avand cel mai mult de suferit (...) In toata lumea, exista televiziuni publice si televiziuni private, cu misiuni clare si diferite. Primele ofera emisiuni cu rol educativ si cultural, in timp ce televiziunile comerciale sunt orientate catre profitabilitate".
  • "Din fericire, TVR nu se afla in situatia televiziunii publice din Grecia, deoarece noi am demarat implementarea Programului de redresare economica inca din luna august a anului trecut. Dupa implementarea acestuia, Televiziunea Romana se afla in afara oricarui pericol de natura celui din Grecia. In acest moment, televiziunea publica este stabilizata din punct de vedere financiar".

Conducerea TVR, cu sprijinul guvernului, a luat din vara anului trecut o serie de masuri de multe ori controversate pentru stabilizarea economica a institutiei, ce se confrunta cu datorii de sute de milioane de lei. Aceste datorii au fost esalonate pe o perioada de sapte ani, personalul a trecut printr-un proces de restructurare care a starnit numeroase contestatii privind criteriile aplicate, a fost introdusa o noua organigrama, a fost inchis postul TVR Cultural, TVR Info a fost inchis, dupa aceea relansat ca TVR News si au fost contractate credite pentru finantarea activitatilor curente.

In comunicatul TVR, masurile de redresare economica sunt descrise drept "realiste si fezabile".