Cozmin Gusa, actionar majoritar Realitatea Media alaturi de Maricel Pacuraru, paraseste pozitia de director editorial al Realitatea TV, iar locul sau este preluat de un consiliu editorial format din trei persoane, anunta Realitatea.net, care precizeaza si alte schimbari ce au loc la nivel de management al postului. Consiliul Editorial, format din Vera Secrieru, Raluca Finta si Sorin Kosz, va coordona strategia editoriala al Realitatea Media.

In anuntul Realitatea.net, Cozmin Gusa este citat spunand ca Vera Secrieru, Raluca Finta si Sorin Kosz "vor fi responsabili atat de strategia televiziunii, cat si de strategia site-urilor de internet, a revistelor pe care le-am achizitionat, cat si de cea a radioului, deocamdata, pana in toamna, cand vom integra o strategie diferita pentru radiourile pe care le detinem in portofoliu. O data pe luna ma voi intalni si eu cu ei pentru a discuta strategia pe termen mediu si lung. In rest, decizia le apartine zi de zi".

Ce decizii au mai fost luate cu privire la conducerea Realitatea:

  • Mura Frinculescu ramane pe pozitia de Director executiv, "cu rol de interfata intre editorial si administrativ, dar si de reprezentare in fata institutiilor si a partenerilor, inclusiv CNA".
  • Vor fi trei editors of the day, care vor lua decizia privind continutul programului TV: Bianca Oanea, Madalina Dulama si Horatiu Mihai.
  • Robert Tatarus va fi Manager de proiecte speciale ale trustului Realitatea
  • La site-urile Realitatea, alaturi de Sorin Kosz, care este si in Consiliul editorial, vor fi responsabili Viorel Dobran si Dan Duca.
  • Gozmin Gusa: "Activitatea tehnico-economico-administrativa este si va fi supervizata in continuare de catre partenerul meu Maricel Pacuraru, prin intermediul unor manageri desemnati".

Realitatea precizeaza ca Cozmin Gusa si familia sa se vor muta la Oradea, incepand cu 1 iulie, el urmand sa activeze in domeniul universitar si sa scrie o carte.