Paula Iacob este personalitatea feminina cu cele mai multe prezente in studiourile posturilor de stiri in luna mai, in timp ce Mugur Ciuvica este personalitatea masculina cu cele mai multe aparitii, potrivit unei monitorizari mediaTRUST, data joi publicitatii. In clasamentul prezentelor feminine, Paula Iacob este urmata de Gabriela Vranceanu Firea, Monica Tatoiu si Andreea Pora, in timp ce in clasamentul prezentelor masculine Mugur Ciuvica estew urmat de Bugdan Chirieac, Dumitru Pelican si Codrin Stefanescu.

Analiza mediaTrust a luat in calcul sase posturi TV: Antena 3, B1 TV, Romania TV, Money.ro TV, Realitatea TV si Digi 24. Au fost urmarite emisiunile difuzate de acestea in intervalul orar 17.00-23.00, pe parcursul lunii mai.

Topul prezentelor feminine in studiourile posturilor de stiri:

  • Avocata Paula Iacob - 15 prezente
  • Senatoarea PSD Gabriela Vranceanu Firea si Monica Tatoiu - cate 12 prezente
  • Jurnalista Andreea Pora , Adriana Saftoiu si Ecaterina Andronescu - cate 11 prezente
  • Clasamentul este completat de Adina Anghelescu, Alina Gorghiu, Liliana Minca, Diana Tusa, Andreea Paul Vass, Mariana Stefan, Sulfina Barbu si Mihaela Olaru

In cazul prezentelor feminine, batalia s-a purtat intre Antena 3, B1 TV si RTV. Daca Paula Iacob a aparut aproape exclusiv la RTV, Gabriela Vranceanu a aparut cel mai des la Antena 3, dar si RTV si, intr-o mai mica masura, la Realitatea TV. Monica Tatoiu a aparut cel mai des la RTV si, intr-o mai mica masura, la B1 TV, in timp ce Andreea Pora a aparut de cele mai multe ori la B1 TV si mai putin la RTV.

Clasamentul prezentelor masculine:

  • Mugur Ciuvica - 31 de prezente
  • Bogdan Chirieac - 27 de prezente
  • Dumitru Pelican, membru PC - 18 prezente
  • Codrin Stefanescu, Val Valcu, Liviu Pop, Marius Pieleanu - cate 15 prezente.
  • Clasamentul este completat de Ilie Serbanescu, lorin iaru, Adrian izvoranu, Anton Hadar, petru Luhan, Bogdan iceac, Catalin ivan, Alin Popoviciu, Vlad Nistor, Miron Mitrea, Mirel Palada, Tinel Gheorghe.

Batalia pentru invitati din randul personalitatilor masculine s-a purtat in special intre Antena 3 si RTV. Mugur Ciuvica a aparut de cele mai multe ori la Antena 3, iar intr-o mica masura si la RTV. Bogdan Chiriac a aparut mai degraba la Antena 3, dar si la RTV. Dumitru Pelican s-a impartit intre RTV (de cele mai multe ori), Antena 3, dar si Realitatea TV, in timp ce Codrin Stefanescu si Val Valcu au aparut cel mai des la RTV si, intr-o mica masura, la Antena 3.

mediaTrust a calculat, separat, cat timp au petrecut in studiourile statiilor de stiri TV liderii partidelor politice.

  • Lider, la acest capitol, este Remus Cernea, presedintele Miscarii Verzilor, cu 690 de minute petrecute in studio. A fost urmat de Aurelian Pavelescu (PNTCD) - 439 de minute, CV Tudor (PRM) - 362 de minute. Liderul liberal Crin Antonescu a petrecut 239 de minute in studiourile posturilor. Antonescu este urmat de Mihai Neamtu, liderul Noua Republica - 187 de minute. Clasamentul este completat de Mihai Razvan Ungureanu, Victor Ponta si Vasile Blaga (acesta din urma - cu aproximativ 100 de minute petrecute la TV).