E un pic contra-intuitiv, dar in ultima vreme am re-activat in AdBlock reclamele pe site-uri, in special AdSense si cele de pe Facebook, scrie Adrian Spinei, pe blogul lui, Netuality.

Cand citesc un articol interesant pe un site caut printre reclame una din urmatoarele:

  • Scheme piramidale (castiga bani muncind de acasa pe Internet, Lyoness, Avon, etc.)
  • Excrocherii simple de tip slabeste cu acest truc ciudat, mareste-ti diverse organe, scapa de riduri fara operatii, samd.
  • 'Concursuri' false gen castigat de iPad-uri, iPhone-uri si alte glume gen Mobimezzo

Dupa care dau click constiincios pe reclamele identificate. Normal ca odata ajuns pe site-ul cu pricina inchid imediat tab-ul si imi vad de treaba mea in continuare.

Calculul este simplu. Fiecare click ia cativa centi din buzunarul excrocilor si-i muta in bugetul site-urilor pe care le vizitez, plus o cota parte la Google, Facebook sau un broker oarecare de reclame pe Internet. Daca multi fac la fel ca mine, excrocii vor finanta practic site-urile cu continut de calitate. In cele din urma Google imi va da si mai mult spatiu gratuit pentru emailuri si poze, Facebook va putea implementa si mai multe functionalitati iar OpenDNS va continua sa ofere serviciul gratuit. Pe banii scammerilor. Mi se pare o afacere foarte buna.

Ceea ce va doresc si voua.

Comenteaza pe Netuality.ro