CNA a retras licenta Zeus TV. Televiziunea lui Luis Lazarus se inchide oficial

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 2 iulie 2013, 17:11 Economie | Media & Publicitate

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de marti, sa retraga licenta audiovizuala a televiziunii Zeus TV, detinuta de Luis Lazarus, din cauza ca postul si-a intrerupt emisia mai mult de 90 de zile, scrie Mediafax.

Potrivit articolului 57, alineatul 1 din Legea audiovizualului, "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: b) titularul inceteaza sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 90 de zile, pentru motive de natura tehnica, si mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Reprezentantii CNA au facut un control la sediul televiziunii Zeus TV in luna iunie, constatand ca acesta este inchis.

Pe de alta parte, potrivit reprezentantilor CNA, televiziunea Zeus TV si-a intrerupt emisia mai mult de 90 de zile si nu a notificat Consiliul pentru a preciza care sunt motivele pentru care si-a incetat emisia.

Televiziunea Zeus TV a inceput sa emita in mai 2011, fiind disponibila atunci pe UPC Digital si in grilele unor operatori de cablu mai mici din tara. In grila Zeus TV se regaseau la momentul respectiv 44 de programe, emisiunea centrala fiind "Luis Lazarus Live". In iulie 2012, Zeus TV a fost scos din grila UPC Digital.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a aprobat, in 1 februarie 2011, solicitarea lui Luis Lazarus de a lansa televiziunea generalista Zeus TV.

Luis Lazarus si-a prezentat pentru prima data intentiile de a lansa televiziunea generalista Zeus TV in data de 4 noiembrie 2010, in sedinta CNA. Atunci, Lazarus a spus ca este pe punctul de a finaliza procesul de achizitie a postului Canal Teleshop, care urma sa fie operat sub denumirea Zeus TV, prin societatea Lazarus Media, la care este actionar majoritar (90%). La societatea Lazarus Media este actionar si Marinca Rolea (10%), bunica lui Luis Lazarus.

El a precizat atunci ca preia Canal Teleshop de la societatea Info Eureshop SRL, care ii avea ca actionari pe: Toma Constantin (60%) - asociat principal, Gelu Alin Ion - 15%, Choi Seong Koog (Coreea de Sud) - 15% si Schollenbarger Kenneth Todd (SUA) - 10%.

Luis Lazarus nu a precizat atunci cu ce suma a preluat Canal Teleshop de la societatea Info Eureshop SRL, insa a spus ca vrea sa investeasca "nelimitat" in transformarea acestei televiziuni in Zeus TV.

Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

699 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri