Utilizatorii romani de Internet ocupa locul al doilea in randul tarilor europene din punct de vedere al timpului petrecut online, cu o medie de 18,6 ore saptamanal, potrivit ultimului studiu Mediascope, citat intr-un comunicat IAB Romania. Romania este devansata in acest clasament de Ucraina, ai carei locuitori utilizatori de Internet isi petrec 20 de ore online pe saptamana. Top 3 este completat de turci, cu o medie de 18,3 ore petrecute pe Internet saptamanal.

Acelasi studiu arata ca romanii care utilizeaza Internetul sunt si printre cei care folosesc cel mai mult mesageria instant, serviciu la care apeleaza cu 60% mai mult decat media europeana a utilizatorilor de Internet.

Ce date Mediascope mai prezinta IAB Romania:

  • e-mailul este folosit de aproximativ intreaga populatie de origine ceha cu acces la Internet
  • retelele sociale profesionale sunt utilizate de mai mult de 90% dintre portughezi.
  • danezii fac recenzii si dau feedback dupa utilizarea anumitor produse si servicii de doua ori mai mult decat media inregistrata la nivelul intregii Europe.
  • grecii sunt cei care folosesc cel mai mult blogurile – ei scriu pe blog de doua ori mai mult decat media europeana.
  • bulgarii fac cele mai multe apeluri telefonice online, utilizand servicii cum ar fi Skype-ul, cu 89% mai mult decat utilizatorul mediu european.
  • generatia de 55+ ani este din ce in ce mai activa pe Internet. 36% dintre europenii cu varste de peste 55 de ani navigheaza pe Internet si petrec aproximativ 10.4 ore pe saptamana online. 84% dintre acestia fac cumparaturi online zilnic, iar 79% folosesc e-mailul in fiecare zi. Cei mai multi dintre utilizatorii europeni de 55+ ani conectati la Internet viziteaza preponderent site-uri de stiri (77%) si se uita la televizor online (34%).
  • 6 din 10 englezi sunt posesori de smartphone. Varsta a 60% dintre detinatorii europeni de smartphone este de sub 35 de ani.

Vezi mai multe detalii despre raportul Mediascope aici