Televiziunea publica lanseaza, luni, o campanie in cadrul Stirilor TVR, numita "Romania Optimista", prin care va difuza zilnic, timp de doua luni, cate o stire care sa prezinte un fapt pozitiv din Romania. Scopul invocat de TVR este ca "intr-un peisaj media coplesit de negativ, violenta, lipsa de speranta si goana dupa audienta, telespectatorii sa-si readuca aminte ca in Romania se petrec nenumarate fapte bune", potrivit unui comunicat de presa.

Romania optimista la TVRFoto: TVR

Stirile pozitive vor fi difuzate de luni pana vineri, in cadrul Telejurnalului TVR 1 de la ora 20.00, cu preluare pe stiriletvr.ro.

Potrivit comunicatului TVR, telespectatorii "sunt invitati sa-si impartaseasca ei insisi propriile exemple", iar campania isi propune "sa contrabalanseze tendinta negativista a stirilor care ne inconjoara". Echipa Stirilor TVR doreste ca, prin campania "Romania Optimista", sa arate si "partea plina a paharului", mai precizeaza informarea de presa.

In urma cu cativa ani, parlamentarii Ioan Ghise si Gheorghe Funar initiasera un proiect de modificare a Legii audiovizualului ce ar fi obligat posturile sa difuzeze in mod egal stiri pozitive si stiri negative, insa respectivul proiect a esuat in cele din urma.