Revista Rolling Stone isi apara decizia de a publica un material despre Djohar Tsarnaev, suspectul in cazul atentatului cu bomba de la maratonul din Boston, a carui fotografie apare pe coperta, dupa ce inclusiv primarul orasului Boston a reactionat, spunand ca "recompenseaza un terorist prin celebritate", scrie BBC.

Coperta Rolling StoneFoto: rollingstone.com

Mai multe lanturi de magazine au anuntat ca nu vor comercializa aceasta editie a revistei.

Editorii Rolling Stone au publicat, pe pagina lor online si pe contul de Facebook, urmatorul mesaj: "Inimile noastre se indreapta catre victimele atacului de la maratonul din Boston, iar gandurile ne sunt intotdeauna cu ei si familiile lor. Articolul de coperta pe care il publicam saptamana aceasta se incadreaza in traditiile jurnalismului si in devotamentul revistei Rolling Stone pentru materiale serioase si profunde despre cele mai importante probleme cuturale si politice din zilele noastre. Faptul ca Djohar Tsarnaev este tanar, in aceeasi categorie de varsta cu mare parte din cititorii nostri, o face sa fie si mai importanta examinarea complexitatilor acestei probleme si sa obtinem o intelegere mai completa asupra a cum se poate intampla o astfel de tragedie".

Tsarnaev, in varsta de 19 ani, a pledat nevinovat la toate capetele de acuzare referitoare la atentatul cu bomba din 15 aprilie de la maratonul din Boston, cand au murit trei persoane, intre care si un baiat de 8 ani.

Jurnalista Janet Reitman a petrecut doua luni sa documenteze materialul si sa ii intervieveze pe prietenii si familia lui Tsarnaev.

Consiliului Municipal din Boston a declarat despre articol si coperta ca sunt "dezgustatoare", "Rolling Stone il prezinta pe Tsarnaev ca fiind un erou, un adolescent neinteles, produs al doua culturi incompatibile. Nu este asa. Este un las si un criminal care, in mod potrivit, risca pedeapsa cu moartea pentru crimele sale", a declarat presedintele consilului orasenesc.

Si comentatorii de pe retelele de socializare spun ca aceasta coperta este lipsita de bun simt.

Fotografia folosita de revista a fost publicata pe net chiar de Tsarnaev.