Desi sunt nemultumite si vor ca Google sa plateasca pentru a le integra articolele in Google News, cele mai mari publicatii online germane au decis sa permita Google si pe mai departe sa le includa articolele in News. Google spune ca include in agregatorul News doar publicatiile care si-au dat consimtamantul, noteaza AP care relateaza pe subiect.

In mai multe tari importante publicatiile online s-au aratat nemultumite ca Google include articolele in News fara a plati pentru asta. In tari precum Germania, Belgia si Franta Google a fost si nevoita sa faca anumite modificari la modul de includere a articolelor in News.

Decizia Bild, Die Welt, Spiegel Online si Zeit Online de a-si mentine articolele pe Google News vine in contextul in care la 1 august intra in vigoare o noua lege a copyright-ului ce se refera la modul cum agregatoarele de stiri selecteaza si prezinta continut produs de alte companii.

Mai multe voci din piata au avertizat ca publicatiile ar putea avea mult de pierdut daca nu mai vor sa fie incluse in Google News, un risc fiind si scaderea numarului de cititori daca articolele nu vor mai fi gasite in atat de multe locuri.