Conglomeratul international de publicitate Publicis Groupe a preluat pachetul majoriar la agentia romaneasca de media Zenith Romania, care pana acum era agentie afiliata la reteaua de media buying ZenithOptimedia, detinuta de Publicis, potrivit unui comunicat de presa remis Hotnews.ro. Zenith Romania, agentie condusa de Maria Tudor ca parte a grupului de comunicare Centrade, controlat de Radu Florescu.

Zenith, lansata in urma cu 13 ani, este una dintre cele mai mari agentii de media din Romania si ofera servicii de achizitie si planificare media, strategii dwe comunicare, digital, cercetare si evaluarea rezultatelor campaniilor de comunicare. Ea constituie unul dintre cele 250 de birouri ale retelei ZenithOptimedia la nivel global, si face parte din reteaua ZenithOptimedia Northern, Central and Eastern Europe, una dintre regiunile cu cea mai rapida crestere pentru acesta retea, dupa cum se precizeaza in comunicat.

Anul trecut, Zenith Romania a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 40 de milioane de euro si un profit de 1,6 milioane de euro.

  • Inaintea vanzarii pachetului majoritar, Zenith Media Communications SRL ii avea ca asociati pe Radu Florescu (1%), Maria Tudor (5%) si societatea Peziona Enterprises Ltd - Cipru (94%).

Comunicatul de presa precizeaza ca Radu Florescu, CEO al grupului Centrade, va ramane in board-ul Zenith Romania dupa aceasta achizitie. El este citat in comunicat spunand:

  • "Dupa mai bine de un deceniu in care am cladit Zenith alaturi de Maria Tudor si echipa, suntem incantati sa ne regasim alaturi de Publicis in fata vremurilor promitatoare care ne asteapta" - Radu Florescu, citat in comunicat.
  • "Am reprezentat cu mandrie brandul ZenithOptimedia in Romania timp de peste un deceniu. Imbratisam spiritul si cultura; suntem The ROI Agency pentru clientii nostri; munca noastra este alimentata de procesele, aplicatiile si metodele ZenithOptimedia; si bneficiem mult de pe urma datelor, sistemelor si instruirii oferite de retea. Aceasta este ultima faza a integrarii agentiei in reteaua globala ZenithOptimedia si sunt incantata sa fac parte din acest proces. Achizitia este marturie a cresterii si rezultatelor exceptionale ale operatiunii locale Zenith si dovedeste angajamentul Publicis Groupe fata de piata romaneasca". - Maria Tudor, managing director Zenith Romania
  • "Sunt incantata sa intampin Zenith Romania ca parte detinuta si integrata a familiei ZenithOptimedia. Cu o pozitie de piata foarte buna si sub conducerea exceptionala a Mariei Tudor, Zenith Romania contribuie semnificativ la crestere in cadrul acestei regiuni" - Nicole Pruesse, CEO Northern, Central and Eastern Europe ZenithOptimedia

Conglomeratul Publicis discuta, anii trecuti, si o eventuala preluare a agentiei locale Optimedia, parte a grupului local Publicis condus de Teddy Dumitrescu (agentiile locale, Publicis, Focus Advertising si Focus Events fiind de altfel preluate de grupul international in 2010) existand apoi si discutii referitoare la o eventuala fuziune a agentiilor locale Zenith si Optimedia. Acestea nu s-au materializat, insa, cel putin pana recent.