CNA a decis, marti, sa retraga licenta audiovizuala a Giga TV, intrucat emisia postului a fost intrerupta mai mult de 96 de ore fara ca forul audiovizual sa fie notificat in acest sens, potrivit Mediafax. Reprezentantii Consiliului au facut controale la sediul Giga TV din Bucuresti si au constatat ca televiziunea nu mai emite.

Legea audiovizualului stipuleaza ca licenta se retrage, intre altele, in cazul titularul nu mai difuzeaza serviciul de programe mai mult de 96 de ore pentru motive imputabile titularului.

Licenta Giga TV a apartinut Sonic Media SRL, avandu-l ca unic asociat pe Alexandru Ioan Bania. De la lansare, postul a fost controlat de Gheorghe Stefan "Pinalti". Televiziunea a primit licenta in mai 2011.

  • Reprezentantii Giga TV audiati la CNA pe 10 septembrie si astazi au aratat ca postul a avut un contract de asociere cu Money TV, valabil pana la 1 septembrie a.c., prin care emisiunile Money TV erau retransmise pe Giga. Ei au spus, insa, ca pe 15 iulie Money TV a suspendat emisiunile live fara sa ii anunte (licenta Money TV a fost, de altfel, retrasa pe 10 septembrie), iar de atunci ei au cerut acordul CNA pentru a difuza emisiunile proprii si emisiuni in reluare din perioada anterioara contractului de asociere.

Astazi, reprezentantii Giga TV au solicitat sa aprobe intrarea postului in revizie tehnica timp de trei zile, dupa care sa revina la vechea grila. Dar membrii CNA au constatat ca in prezent Giga difuzeaza emisiuni in reluare si nu a respectat grila aprobata de CNA.

Presedintele CNA Laura Georgescu a propus retragerea licentei, propunere sustinuta de sapte membri (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Bbuda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea si Rasvan Popescu), in timp ce alti patru - Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea şi Radu Călin Cristea - au votat impotriva.