TVR transmite sambata seara, pe mai toate canalele sale, un "mega eveniment" de lansare a grilelor de toamna ale posturilor sale, spectacol prezentat drept "o desfasurare de forte fara precedent" in care realizatorii postului vor transmite din Las Vegas, noua capitale europene, Bucuresti si mai multe orase ale tarii. Comunicatul ce anunta show-ul "TVR - Romania fara frontiere" mentioneaza ca acesta va include artificii, filmari din elicopter si "momente flash-mob".

Claudiu SaftoiuFoto: HotNews.ro

Institutia, intrata acum un an intr-un controversat program de reorganizare condus de presedintele Claudiu Saftoiu si care se confrunta cu probleme financiare majore, nu precizeaza nici suma alocata proiectului, nici sursa banilor. HotNews.ro a solicitat aceste informatii si le va publica in momentul in care le va primi.

Potrivit comunicatului, "din Las Vegas, Corina Danila ne va conecta la frecventa festivalului diasporei romanesti din SAU, in timp ce multi alti prezentatori si realizatori vor transmite din Madrid, Roma, Paris, Londra, Viena, belgrad, Budapesta, Chisinau si Bruxelles.

  • Paginademedia.ro scrie ca la Las Vegas, de unde va transmite Corina Danila, se afla si Claudiu Saftoiu, dar si seful Stirilor, Claudiu Lucaci. Aceeasi sursa scrie ca vor avea interventii in direct si: Moise Guran, de la Londra; Smaranda Vornicu - Paris; Ramona Badescu - Roma; Catalin Stefanescu - Belgrad; Iuliana Marciuc - Madrid; Eveline Pauna - Chisinau; Marina Constantinescu - Viena; Monica Ghiurco - Budapesta; Mihai Constantin - Bruxelles.

Comunicatul oficial il citeaza pe Doru Dumitrescu, realizatorul conceptului si evenimentului, care explica de ce face TVR acest spectacol:

  • "Televiziunea Romana incearca sa demonstreze ca, incepand din aceasta toamna, se reasaza in sufletul publicului, sustinuta de echilibru, calitate, imaginatie, atractivitate, bun gust si bun simt - toate subsumate trasaturii definitorii a unei televiziuni, in general, si a celei publice, in special: profesionismul. Lansarea grilelor de toamna este un excelent prilej pentru Televiziunea Romana de a-si face cunoscute intentiile, in primul rand publicului sau telespectator, pe care vrea sa-l recastige in marea famile a televiziunii publice, si apoi milioanelor de romani care, pe diverse meridiane europene si transoceanice, sunt cu sufletul alaturi de TVR - ROMANIA FARA FRONTIERE."

Din comunicatul de presa:

  • Sambata, 5 octombrie, de la ora 20.30, Televiziunea Romana va transmite in direct un mega eveniment de lansare a grilelor de toamna ale posturilor sale. Va fi transmis in simulcast la TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR International si online pe TVR+.
  • Vedetele de prim rang care, din aceasta toamna, vor putea fi urmarite la TVR, vor transmite, in direct, din marile orase, discutand cu romani de valoare care s-au afirmat peste hotare si prezentandu-si, totodata, noile lor programe.
  • Moise Guran, Smaranda Vornicu, Ramona Badescu, Catalin Stefanescu, Iuliana Marciuc, Eveline Pauna, Marina Constantinescu, Monica Ghiurco si Mihai Constantin vor aduce telespectatorilor informatii despre emisiunile toamnei la TVR 1 si TVR 2, chiar din capitalele europene amintite. Din Las Vegas, Corina Danila ne va conecta la frecventa festivalului diasporei romanesti din SUA.
  • Iuliana Tudor, gazda spectacolului din Studioul 3 al Televiziunii Romane, ii va avea alaturi de ea, pe rand, pe Andreea Marin, Lucia Hossu-Longin si Mitica Popescu. Din studioul Stirilor, Alina Stancu si Mircea Radu vor anunta noutatile toamnei in programele informative ale TVR 1 si   TVR 2.
  • La spectacol participa Iris, VH 2, Mike Godoroja & Blue Spirit, orchesta Filarmonicii Banatul din Timisoara, Corul Madrigal, Maria Ciobanu, Nicolae Furdui Iancu, Cristian Pomohaci, ansamblul Cindrelul - Junii Sibiului.
  • Show-ul va fi unul interactiv, cu concursuri pentru publicul larg, dar si cu surprize precum filmari din elicopter, spectacol de artificii si momente flash-mob in Bucuresti si alte orase.