Marti, la ora 20 ora Italiei, ora 21 in Romania, pe canalul Romit Tv va fi difuzata emisiunea "Editie speciala" in cadrul careia este invitat si Dan Diaconescu. Studioul central al Romit Tv, cel in care are loc atat productia programelor cat si transmisia lor, se afla la Roma, in apropierea Vaticanului.

Sediu Romit tv, aproape de VaticanFoto: Hotnews

Ionut Pavel, vicepresedintele Romit Tv, ne-a declarat: "Azi este o proba tehnica pentru cablisti si o editie speciala pentru noi. Vom prelua programe de la OTV, carora le multumim ca ni le-au oferit GRATIS si nu cu plata asa cum ne-au cerut toate celelalte televiziuni importante din Romania pe care le-am preluat pana acum". In prezent, Romit Tv, care emite la nivel national in Italia pe canalul 246 in sistem digital terestru, preia o parte din programele difuzate de postul Antena 3.

In ceea ce priveste colaborarea Romit Tv si OTV, vicepresedintele Romit Tv ne-a mai precizat:

"Romit TV va continua sa isi emita propriile programe, care sunt urmarite de sute de mii de romani aflati departe de tara, vom prelua si emisiunile altor posturi de televiziune, chiar si din Republica Moldova. OTV va emite prin hub-ul nostru tehnic catre satelit si nu are cum sa emita in locul Romit TV nici macar din punct de vedere legal. Licenta noastra este acordata "Romit TV" si o schimbare de sigla nu ar fi posibila decat cu acordul forurilor de specialitate, acord care nu a fost cerut. OTV va avea emisia sa, independenta de a noastra".

Emanuele Latagliata, presedintele Romit Tv, ne-a precizat ca "Romit tv nu va fi un OTV 2".

Canalul Romit Tv ofera un program de 24 de ore de emisie non-stop. In afara programelor proprii, televiziunea retransmite unele programe ale televiziunilor din Romania si Republica Moldova. Romit tv este o asociatie culturala non profit, si, potrivit descrierii de pe propriul site, "face parte din categoria televiziunilor comunitare, si are o limita de publicitate de 5 % in 24 de ore".

VIDEO: unul din programele difuzate de Romit TV din studioul de la Roma, de unde va fi transmisa emisiunea "Editie Speciala" de azi.