Ridzone Computers, societatea care detine licenta pentru postul de stiri Romania TV, intentioneaza sa lanseze un post de radio generalist in Bucuresti si s-a inscris, in acest sens, la un concurs pe care CNA il va organiza incepand din 18 ianuarie pentru atribuirea mai multor frecvente, potrivit Mediafax. Pe de alta parte, au aparut complicatii in instante in ceea ce priveste licentele Radio Guerrilla, pe care CNA a decis sa le retraga in urma cu cateva saptamani.

Roxana Niculescu, directorul de programe Romania TV, a confirmat pentru agentia de presa ca societatea s-a inschis la acest concurs.

Potrivit datelor depuse la CNA, Ridzone Computers SRL are ca asociati firma RTV Satellite Net SRL (asociat unic Radu Mihai Tronaru) - 95% şi Radu Mihai Tronaru - 5%, conform site-ului CNA. Postul Romania TV este controlat, practic, de Sebastian Ghita, om de afaceri si deputat PSD.

CNA a decis saptamana aceasta sa organizeze, incepand din 18 noiembrie, un concurs pentru atribuirea a 71 de frecvente radio, printre care se afla si cele 23 de licente terestre care au fost retrase Radio Guerrilla. Site-ul Realitatea.net, apartinand Realitatea Media, nota, insa, joi ca Tribunalul Bucuresti a admis o ordonanta presedintiala prin care se suspenda decizia CNA si afirma ca in urma deciziei instantei "emisia postului radio Guerrilla ar putea fi reluata in orice moment".

  • Cazul licentelor Radio Guerrilla este in litigiu intre Realitatea Media si CNA si la Curtea de Apel Bucuresti. Pentru a putea sa emita din nou, Radio Guerrilla are nevoie sa obtina licente de emisie de la ANCOM, licente pe care ANCOM le-a anuntat libere inainte de inceperea concursului CNA. Contactata de HotNews.ro, sefa CNA, Laura Georgescu, a spus ca in momentul in care va exista un certificat de grefa sau textul ordonantei presedintiale situatia va fi pusa imediat pe agenda discutiilor in cadrul Consiliului.

La concursul organizat de CNA s-au mai inscris Grupul Media Camina SRL (ce detine Radio Zu), P6S1 Radio Holding SRL (care detine Kiss FM), Global Media Expert (care detine Sport Total FM) si trustul de presa al Patriarhiei Romane (ce detine Radio Trinitas), potrivit Mediafax.