CNA a amendat, marti, postul Pro TV cu 20.000 de lei pentru ca, intr-o emisiune de stiri din luna august, a difuzat o stire in care era prezentat cu multe detalii cazul unui tata care si-a ucis copilul si apoi s-a sinucis. Membrii Consiliului au considerat ca stirea respectiva a incalcat reglementarile audiovizuale referitoare la protectia minorilor si interdictia de a prezenta descrieri ale unor sinucideri sau omucideri in timpul zilei.

  • UPDATE Tot in sedinta de marti, Antena 1 a fost amendata cu 10.000 pentru un material despre beneficiile sexului, ilustrat nepotrivit pentru ora 20.00 la care a fost difuzat. Iar Realitatea TV a primit o amenda de 30.000 de lei pentru faptul ca a prezentat o stire falsa despre moartea unui om la Pungesti.

Stirea Pro TV prezenta cazul unui tata dintr-un sat din Moldova, care, dupa ce sotia intoarsa din strainatate i-a spus ca va lua copilul si il va duce cu ea inapoi in Italia, si-a ucis in mod brutal fiul si apoi s-a sinucis. Stirea, difuzata in buletinul de stiri de la ora 19.00, a fost prezentata in mod dramatic si cu multe amanunte de postul de televiziune.

  • Reprezentanta Pro TV la CNA a spus ca aceasta stire avea relevanta pentru marele public intrucat demonstreaza tragediile la care se poate ajunge in cazul unor familii afectate de faptul ca unul dintre parinti pleaca la munca in strainatate.

"Consider ca aceasta stire nu avea ce sa caute in jurnalul de la ora 19.00, cu atatea detalii socante", a spus Narcisa Iorga, membru CNA. Consiliul a decis sa amendeze acum Pro TV, pentru care forul audiovizual a primit cele mai multe sesizari, dar si sa monitorizeze si sa discute, in viitoarea sedinta, felul cum au reflectat cazul celelalte televiziuni.