Dan Diaconescu a venit, marti, la CNA pentru a discuta din nou situatia DDTV, postul prin care el spera sa retransmita in Romania programul "postului italian OTV". Sefa CNA, Laura Georgescu, a aratat insa ca el nu este indreptatit sa vorbeasca in numele DDTV chit ca a devenit administrator al acestei societati, deoarece societatea Telecroma Media, care detine licenta postului respectiv, este in insolventa. Insolventa, a aratat Georgescu, inseamna ca in fata Consiliului trebuie sa vina administratorul judiciar sau un imputernicit al acestuia - statut pe care Diaconescu nu il avea.

Dan DiaconescuFoto: AGERPRES
  • UPDATE La propunerea Laurei Georgescu si cu unanimitate de voturi, CNA a amendat cu 100.000 de lei postul DDTV pentru ca in seara de 18-19 octombrie a preluat emisia OTV fara sa anunte modificarea grilei de programe la CNA. Sefa CNA a prezentat incidentul drept unul "fara precedent". DDTV trebuie, totodata, sa depuna la CNA o serie de documente suplimentare referitoare la schimbarile de grila.

Dupa iesirea lui Dan Diaconescu din sala, membrii CNA au continuat sa discute despre situatia postului. Dan Diaconescu a declarat, de pe holul Consiliului, ca este "ca un film politist prost" si a aratat ca daca se retrage licenta DDTV acest canal va fi mutat si el, asemenea OTV, in Italia.

  • Dan Diaconescu a anuntat, ieri, ca a depus plangere penala impotriva presedintelui CNA, pentru suspendarea emisiei DDTV. Saptamana trecuta, dupa ce DDTV a inceput sa retransmita programe OTV, Consiliul decisese sa oblige compania care ridica la satelit semnalul DDTV sa intrerupa acest proces, lucru care a fost interpretat de Dan Diaconescu drept o suspendare a emisiei DDTV. Joi, CNA a aratat ca emisia DDTV nu a fost supendata, ci doar retransmiterea semnalului.

In sedinta precedenta, de joi, forul audiovizual a discutat cu Dan Diaconescu situatia DDTV, post care a retransmis "OTV-ul italian" fara autorizare din partea consiliului si fara sa se stie clar, la CNA, daca OTV-ul actual are licenta, sau doar autorizatie de televiziune prin satelit, din partea institutiilor de profil italiene. Membrii CNA au decis sa amane o eventuala decizie de sanctionare a DDTV pentru preluarea OTV, cerandu-i lui Dan Diaconescu sa vina cu o serie de documente privind grila si conducerea OTV.

Intre timp, Dan Diaconescu a depus mai multe documente, depunand inclusiv o noua propunere de grila pentru DDTV, in care programul OTV are o pondere foarte mare. A depus si documente referitoare la schimbarea conducerii societatii ce detine licenta DDTV, Telecroma Media, in care el apare, acum, ca director.

Oficialii CNA au aratat, insa, in sedinta de azi ca Telecroma e in insolventa, fapt pentru care toate deciziile sunt luate de administratorul judiciar, dar si ca documentele depuse de Dan Diaconescu sunt incomplete si confuze.

Reprezentantii departamentului juridic au atras atentia ca este importanta si o decizie a Curtii Constitutionale privind constitutionalitatea noului Cod al insolventei, care include o prevedere ce interzice societatilor de televiziune aflate in insolventa sa emita pana in momentul aprobarii planului de reorganizare. Decizia de neconstitutionalitate luata in acest sens, astazi, de Curtea Constitutionala a venit chiar in timpul discutiilor CNA pe tema DDTV. Totusi, unul dintre membrii CNA, Valentin Jucan, a aratat ca CNA are drept scop inainte de toate aplicarea Legii audiovizualului, nu prevederi ale altor legi.