​Central European Media Enterprises (CME), grupul regional care in Romania controleaza posturile din reteaua Pro TV, a inregistrat in trimestrul al treilea venituri nete de 135,8 milioane de dolari, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare anuntate miercuri. Pierderea operationala inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) s-a situat la 32,4 milioane de dolari, fata de un profit operational de 3,5 milioane in iulie-septembrie 2012. Operatiunile din Romania au inregistrat o crestere a veniturilor nete, insotita de o scadere a OIBDA. Nivelul performantei la nivel de grup este descris de Michael del Nin, co-CEO al CME dupa despartirea de Adrian Sarbu, drept "inacceptabil".

Operatiunile din Republica Ceha au inregistrat, anul acesta, cea mai mare scadere pentru CME, in conditiile in care acest grup a decis sa renunte la rebate-ul pentru agentii si sa creasca preturile pentru spatiul publicitar.

In Romania, veniturile nete in trimestrul al treilea s-au ridicat la 45,7 milioane de dolari, comparativ cu 39,8 milioane in T3 2012, iar cele pentru primele noua luni ale anului s-au ridicat la 141,8 milioane (134,9 in ianuarie-septembrie 2012). Rezultatul OIBDA in iulie-septembrie a.c., pentru operatiunea din Romania, a fost o pierdere de 3,7 milioane de dolari, comparativ cu un profit de 3,8 milioane in aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit rezultatelor financiare anuntate miercuri, veniturile nete ale grupului au scazut de la 140,1 milioane de dolari in trimestrul al treilea din 2012 la 135,8 milioane in T3 2013. OIBDA a scazut de la un plus de 3,5 milioane de dolari in iulie-septembrie 2012 la un minus de 32,5 milioane de dolari in aceeasi perioada din 2013. Pierderea operationala s-a adancit la randul ei, de la 18,4 milioane in T3 2012 la 45 milioane in T3 2013.

  • Pentru primele noua luni ale anului, veniturile nete s-au ridicat la 453,1 milioane de dolari (518,7 milioane in T1-T3 2012), iar OIBDA a fost de -46,1 milioane de dolari (+64,7 milioane in aceeasi perioada a anului trecut). Pierderea operationala a crescut de la 5,1 milioane de dolari in ianuarie-septembrie 2012 la 85,6 milioane de dolari in ianuarie-septembrie 2013.

Michael Del Nin, co-CEO CME, citat in comunicatul de azi:

  • "Eu si Christoph (Mainusch - n.red.) credem ca acest nivel de performanta este inacceptabil si, de cand am inceput sa lucram la CME in urma cu cateva saptamani, ne-am alocat intreaga energie incercand sa gasim solutii pentru cauzele majore ale acestor rezultate financiare si sa facem schimbari pentru a le imbunatati de acum inainte"

Christoph Mainusch, co-CEO CME, citat la randul sau in comunicat:

  • "Pozitia de lider in materie de audienta ne ofera un avantaj puternic in fata concurentei si intentionam sa profitam de pe urma acesteia concentrandu-ne eforturile catre imbunatatirea monetizarii audientelor noastre. Imbunatatirea performantei operatiunilor noastre din Cehia este principala prioritate. Credem ca refacerea relatiilor cu agentiile si clientii, concomitent cu protejarea cresterii preturilor pe care am inregistrat-o anul acesta, este un pas spre imbunatatirea pozitiei noastre competitive pe acea piata"