Una dintre companiile din trustul media al lui Dan Voiculescu, Intact Production, solicita in instanta dizolvarea societatilor care opereaza publicatiile Evenimentul Zilei si Capital, respectiv postul de radio B1 TV. Inchiderea celor doua companii este solicitata prin doua actiuni in instanta, deschise in octombrie a.c.. Evenimentul Zilei scrie ca cererea de dizolvare a societatii Editura Evenimentul si Capital mentioneaza si trage la raspundere "noii actionari ai EVZ, dar se face referire la datoriile acumulate de trustul EEC in anii 2010 si 2011, cand actionar majoritar NU era jurnalistul Dan Andronic."

Intact Production solicita dizolvarea societatii Editura Evenimentul si Capital intr-un dosar la Tribunalul Bucuresti, inregistrat in octombrie si care are ca prim termen data de 10 ianuarie 2014. Intact Production solicita, intr-un dosar inregistrat tot in octombrie, si dizolvarea B1 TV Channel SRL, societate care opereaza postul de televiziune B1 TV.

  • Intact Production, compania de productie a trustului Intact, are ca asociati pe Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA - 29,0022%, Corina Voiculescu - 35,4989%, Camelia Voiculescu - 35,4989%.

Evenimentul Zilei scrie, intr-un material pe tema cererii de dizolvare a Editurii Evenimentul si Capital, ca "pentru a se razbuna pe ziarul nostru, care a publicat sute de articole despre problemele sale penale, omul de afaceri s-a adresat Justitiei pentru a-si indeplini un vis mai vechi: inchiderea EVZ." Potrivit ziarului:

  • in cererea de chemare in judecata "sunt mentionati si trasi la raspundere noii actionari ai EVZ, dar se face referire la datoriile acumulate de trustul EEC in anii 2010 si 2011, cand actionar majoritar NU era jurnalistul Dan Andronic. (...) "
  • "Dan Voiculescu, fost patron de presa in acte, se arata procupat si semnaleaza Justitiei ca "din analiza rezultatelor financiare inregistrate de societatea Editura Evenimentul si Capital in anii 2010 si 2011 si publicate pe site-ul Ministerului de Finante Publice" rezulta ca trustul a inregistrat pierderi, iar "activul net s-a diminuat la mai putin de jumatate din valoarea capitalului social subscris (conform datelor de la Registrul Comertului, capitalul social subscris este de 200 lei)".
  • "Cererea de chemare in judecata cuprinde si articolele din Legea 31/1990 in baza careia firma Intact Production a familiei Voiculescu a deschis actiunea impotriva EEC. La articolul 5 se precizeaza ca: "orice persoana INTERESATA se poate adresa instantei pentru a cere dizolvarea societatii"."