Stiti scandalul cu Avicola Calarasi si suspiciunea de salmonella, nu? Eh, iata ce declara Orlando Daher intr-un interviu la Antena 3: "ancheta DNA ne-a bagat in faliment". Sau cel putin asta e titlul dat de Antena 3 si pe site, si pe burtiera. Cum functioneaza manipularea Antena 3? Cam asa: scoatem la inaintare urmatoarea fraza: "ancheta DNA privind carnea infestata cu salmonella...", scrie Alex Mihaileanu pe blogul Subiectiv.

Hai sa stabilim de la bun inceput: DNA nu ancheteaza cazuri de infestare cu salmonella, aia e treaba directiei sanitar veterinare. DNA, in schimb, il ancheteaza pe Orlando Daher pentru intr-un dosar de evaziune fiscala de 70 de milioane de euro. Adica o chestie complet separata, fara nici o legatura cu salmonella.

ANSVSA s-a autosesizat dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora mai multe loturi de carne de pui cu salmonela, provenite de la Avicola Calarasi, ar fi ajuns in magazine. Informatiile au fost furnizate de anchetatori.

Si mai interesant e ca, daca asculti interviul pina la capat, Daher ezita sa spuna ca DNA il baga in faliment. Spune insa ca, dupa suspiciunea de salmonella, i-a fost retrasa marfa din hypermarketuri si analizata, iar la analize a reiesit ca, de fapt, carnea nu e infestata. Masina de propaganda a Antenei 3 o da la-ntors si incearca sa faca din rahat bici.

De ce ar face asta? Simplu. Procedura clasica: ai o institutie care functioneaza si o duci in derizoriu. Va amintiti de toate campaniile duse de Antena 3 impotriva dusmanilor politici ai lui Voiculescu? Tineti minte cum au procedat? Minciuni pe post, interpretari dubioase, dezbateri pe interpretari, "pai, stiti, e emisiune de dezbateri si opinie", toate cu scopul de a decredibiliza. Uitati, de fapt, care-i legatura dintre DNA si Daher (din Romania Libera):

Administratorul Avicola Calarasi, Orlando Daher, este cercetat in dosarul evaziunii de peste 50 de milioane euro, primind interdictia de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile. In acest dosar au fost arestate 16 persoane, intre care procurorul Angela Nicolae, fiul acesteia, Daniel Nicolae, liderul gruparii evazioniste, Moubarak Mahmoud Sleiman, si functionarul ANAF Antonio Burlacu, in urma unei decizii de miercuri a ICCJ.

Potrivit anchetatorilor, Daher ar fi dispus reambalarea unor cantitati importante de pui grill, de ordinul zecilor de tone, returnate din hypermarket. Astfel, el i-ar fi cerut adminstratorului unei firme care presta servicii catre SC Avicola Calarasi SA sa il ajute sa gaseasca o solutie prin care se pot reambala cantitati de pui fara ca activitatea sa fie supravegheata sau verificata de medici veterinari.

Eh, cind Voiculescu sta cu sentinta deasupra capului, ce poti sa faci? O tineti minte pe aia cu "judecatorii lui Basescu", nu? Adunati-o si pe asta cu DNA-ul care ancheteaza gainile lui Daher. Ce facem? Decredibilizam DNA-ul, o institutie destul de respectata, mai ales in ultima perioada, cind a inceput sa arate rezultate. De ce? Ca-i avem si noi pe-ai nostri, pe care trebuie sa-i protejam. Cu "justitia lui Basescu" si cu "gainarii de la DNA", ne scoatem.

Aproximativ 300 de angajati intra in somaj. Avicola Calarasi era una dintre cele mai importante fabrici producatoare de carne de pui. De aici pleca, anual, 8% din productia totala de carne de pui din Romania. Odata cu inchiderea fabricii, aproximativ 300 de angajati vor ramane fara un loc de munca. (Romania Libera)

Adica "uite ce fac nenorocitii astia de procurori, distrug economia autohtona, lasa oameni pe drumuri in mijlocul crizei." E simplu sa induci atitudini negative, nu? Sa minti ca DNA-ul lasa pe drumuri 300 de oameni, cind, de fapt, vinovatul e un evazionist.

Ati citit cu atentie mai sus? Decizia de a-i aresta pe cei implicati vine de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. DNA-ul il urmareste pe Daher pentru evaziune de ordinul zecilor de milioane de euro. Pentru evaziune, da?

Hai sa repetam in cor: DNA nu ancheteaza salmonella, DNA ancheteaza coruptia.

PS: Acesta este un caz care ar trebui sa ajunga la CNA. CNA ar trebui sa dea cel putin o mama de sanctiune, sa fie tinuta minte.

Citeste si comenteaza pe blogul Subiectiv.