Televiziunea franceza TF1 a recunoscut miercuri ca a manipulat sunetul unui reportaj reportaj consacrat presedintelui Francois Hollande si in care se dadea impresia ca acesta a fost huiduit in momentul in care a iesit din masina, intr-o vizita efectuata in 11 noiembrie, scrie AFP.

Sunetul originar al huiduielilor la sosirea presedintelui la Oyonnax (sud-est) in 11 noiembrie, a fost "cu stangacie decalat cu 4 secunde" la imaginile prezentate la jurnalul de la ora 20,00 al TF1, a admis miercuri Catherine Nayl, director de informatii al televiziunii.

Este vorba de "o eroare regretabila fara intentia de deformare a realitatii", a sustinut aceasta.

Marti seara, Le Petit Journal de Canal+, o emisiune satirica, a aratat, aducand ca dovezi imagini si benzi sonore, ca huiduielile au fost decalate si adaugate in momentul in care seful statului iesea din masina sa si era primit de autoritatile locale.

Presedintele a fost intr-adevar huiduit cu cateva momente inainte dar, la sosirea sa, huiduielile au incetat, asa cum o confirma imaginile si sunetul neprelucrate puse la dispozitia televiziunii in acea zi.

In cursul zilei de 11 noiembrie, ceremoniile dedicate primului Razboi Mondial au fost tulburate de de manifestantii care l-au huiduit pe presedinte. 73 dintre acestia au fost arestati dupa ciocniri cu politia.

Manifestanti, simpatizanti de extrema dreapta sau "bonete rosii", numele contestatarilor din Bretagne care s-au opus uneori violent intrarii in vigoare a unei noi taxe, l-au huiduit pe presedinte la trecerea coloanei pe Champs-Elysees.

Francois Hollande se deplasa la Arcul de Triumf pentru a reaprinde flacara la mormantul soldatului necunoscut, simbol al militarilor morti in primul Razboi Mondial si, in general, al Frantei.