Ion Cristoiu a anuntat, duminica noapte, pe pagina sa de Facebook faptul ca a decis sa intrerupa orice colaborare cu postul B1 TV, dupa o disputa legata de orientarea politica a postului. "Contrar zvonurilor si parerilor neghioabe, nu merg la nici o alta televiziune. Ar fi culmea sa schimb Biserica Adorarea lui Basescu cu Biserica Adorarea lui Ponta", a scris Cristoiu in mesajul publicat pe Facebook, urmat luni de alte comentarii in care se prezinta "ziarist absolut independent".

  • In urma unor dispute legate de pozitia realizatorilor B1 TV fata de Traian Basescu, Ion Cristoiu anuntase, saptamana trecuta, ca nu mai participa la dezbaterile postului, pe care l-a descris "Biserica Adorarii lui Traian Basescu". Ulterior, el a anuntat ca emisiunea sa de duminica este ultima realizata pentru acest post. El a cerut, totodata, ca Radu Banciu sa-si ceara scuze fata de comentariile facute la adresa sa intr-o emisiune, afirmand ca, in caz contrar, "consider contractul cu B1TV rupt. In acest contract, pe langa exclusivitate, se prevede obligatia din partea mea de a nu injura oamenii postului. Radu Banciu n-are un contract asemanator?"

In mesajul sau de duminica noapte, Ion Cristoiu arata ca a decis sa intrerupa orice colaborare cu B1 TV avand in vedere ca "domnul Radu Banciu nu si-a cerut scuze, fie si macar intr-o forma subtila)", iar "conducerea postului s-a facut ca ploua la acest Scandal, desi era obligata cu o explicatie macar fata de subsemnatul".

El arata ca "daca Radu Banciu isi cerea scuze fata de atacarea pe post a unui coleg pentru o emisiune facuta pe post, conflictul era incheiat si eu continuam sa colaborez. Asadar, plecarea n-a depins de mine, ci de conducerea postului". Referindu-se la ultima sa emisiune, in care l-a avut invitat pe Aurelian Pavelescu, el afirma: "Cine s-a uitat la emisiunea cu Aurelian Pavelescu va fi observat ca n-am suflat o vorba despre Scandal si despre Radu Banciu, desi, va imaginati, aveam posibilitatea s-o fac. N-am facut-o, pentru ca mi s-a parut o lipsa de bun simt sa ma rafuiesc cu colegii de post in direct."