Casa Alba este acuzata de propaganda in stil sovietic de fotoreporterii furiosi ca li se interzice accesul la activitatile presedintelui Barack Obama, care prefera sa publice imagini realizate de fotograful sau oficial, Pete Souza, scrie The Daily Telegraph.

In cadrul unei intalniri tensionate la Casa Alba, practica administratiei a fost descrisa de Doug Mills, un fotograf veteran al The New York Times, ca fiind "exact la fel ca ITAR-TASS", agentia oficiala de stiri a Uniunii Sovietice.

Peste 30 de organizatii majore de presa si sindicatul principal al fotoreporterilor au protestat printr-o scrisoare deschisa adresata secretarului pentru presa.

"Ziaristilor li se neaga in mod curent dreptul de a-l fotografia sau filma pe presedinte in timpul activitatilor oficiale", se arata in aceasta scrisoare, adresata purtatorului de cuvant al Casei Albe, Jay Carney.

Casa Alba a profitat de retelele sociale precum Twitter, Facebook sau Flickr, publicand un numar fara precedent de fotografii oficiale.

Mai multe reprezentante ale mass-media, precum USA Today sau McClatchy au anuntat ca nu vor mai publica fotografii distribuite de Casa Alba, in semn de protest.