Jurnalista Sorina Matei a anuntat pe blog ca a parasit postul de televiziune Romania TV, post fondat de parlamentarul PSD Sebastian Ghita. Sorina Matei era unul dintre putini ziaristi critici la adresa Guvernului Ponta in redactia televiziunii. Ziarista nu a anuntat unde va lucra in viitor.

Sorina MateiFoto: Arhiva personala

Iata mesajul integral postat de Sorina Matei pe blogul sau vineri, 6 decembrie:

"Având în vedere că deja au apărut zvonuri pe această temă, am decis să vă anunț eu: după o lungă chibzuire, am încetat colaborarea cu postul România TV. Îi mulțumesc mult lui Cătălin Popa și tuturor colegilor pentru colaborare.

Voi rămâne același jurnalist care crede că, indiferent de ceea ce se întâmplă, mereu trebuie să-ți respecți meseria și să o faci întotdeauna în respect față de principii, valori și, mai ales, în slujba publicului.

Atât."

Cu doua zile inainte, Sorina Matei scrisese tot pe blog un rechizitoriu dur la adresa incercarii USL de a-si subordona justitia. Joi, cu o zi inainte de anuntul public al Sorinei Matei, presedintele Traian Basescu l-a acuzat public de coruptie pe premierul Victor Ponta, spunind ca acesta il favorizeaza pe Sebastian Ghita in competitia pentru contracte publice in sectorul IT.