CNA a respins, marti, cererea Antena TV Group de transformare a postului Antena 2 in Antena Stars, televiziune despre celebritati, in conditiile in care unii membri ai Consiliului - Narcisa Iorga si Laura Georgescu - au apreciat ca aceasta schimbare inseamna tabloidizarea canalului, prin emisiunile unor prezentatori ca Bianca Dragusanu, potrivit Mediafax. In replica, seful Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, arata intr-un comunicat de presa ca "Am toata increderea ca (...) Antena Stars va ajunge in casele romanilor la inceput de an".

Potrivit Mediafax, Antena TV Group a cerut CNA modificarea denumirii Antena 2 in Antena Stars, modificarea siglei si a grilei de programe. La sedinta de azi, in care a fost discutata solicitarea, a fost prezent Cristian Ionescu, managerul echipei care coordoneaza proiectul Antena Stars si care conduce echipa emisiunilor Un show pacatos/Acces direct de la Antena 1.

Cristian Ionescu la CNA, citat de agentia de presa:

  • "Premisa de la care plecam este aceea ca, de la lansarea sa, in 2007, Antena 2 a fost un post de dezbatere, fie ca au fost subiecte sociale, showbiz, talk-show-uri (...) S-a atins potentialul maxim relativ rapid, insa evolutia pietei TV din ultimii ani ne-a demonstrat ca, pastrand lucrurile asa cum sunt, nu mai avem suficienta forta pentru a creste cota de piata a canalului. Asa a aparut aceasta noua repozitionare a televiziunii, cu sloturi suplimentare de stiri si reality show in weekend".

Potrivit lui Ionescu, una dintre emisiuni, "Academia Biancai", o are ca protagonista pe Bianca Dragusanu, care isi prezinta povestea mai multor tinere. O alta emisiune, "Asistentele", urma sa "intre in viata" unor asistente TV.

Mai multi membri CNA si-au exprimat scepticismul privind valoarea unor astfel de emisiuni, Narcisa Iorga apreciind ca Antena Stars ar fi o "televiziune tabloidizata 100%", in timp ce sefa CNA, Laura Georgescu, a spus ca personal nu voteaza grila "cu prezenta acestei vedete (Bianca Dragusanu) in ea".

In cele din urma CNA respins solicitarea Antena TV Group. Cu toate acestea, trustul media a transmis un comunicat de presa in care precizeaza ca "va depune toate diligentele pentru a solutiona nelamuririle CNA" si care il citeaza pe Sorin Alexandrescu, CEO Antena Group:

  • "Vrem sa aducem publicul roman mai aproape de vedetele pe care le admira, intr-un fel in care doar posturile americane au stiut sa o faca pana acum. Am toata increderea ca munca echipei care s-a ocupat de aceasta repozitionare va fi apreciata si ca Antena Stars va ajunge in casele romanilor la inceput de an".