Ordonanta de urgenta prin care noile reguli privind publicitatea stradala se amana pana dupa anul electoral 2014 a fost publicata, marti, in Monitorul Oficial. Ordonanta, initiata saptamana trecuta de Ministerul Dezvoltarii condus de Liviu Dragnea, amana pana la 1 octombrie 2015 termenul-limita pana la care pot fi mentinute pe amplasamentele actuale mijloacele de publicitate stradala, termen stabilit initial pentru 1 ianuarie anul viitor.

Ordonanta publicata marti in Monitorul Oficial are un articol unic potrivit caruia "Termenul prevazut la alin. (1) al art. 56 din Legea nr. 185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 405 din 5 iulie 2013 se proroga pana la data de 1 octombrie 2015".

Respectivul punct din Legea adoptata de deputati in iunie a.c. prevede ca "mijloacele de publicitate autorizate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi pot fi mentinute pe amplasamentele autorizate pana la data expirarii contractelor de publicitate in curs, dar nu mai tarziu de 1 ianuarie 2014". Prin ordonanta de acum, mijloacele autorizate deja pot ramane la locul lor si pe parcursul anului electoral 2014, cand au loc alegeri europarlamentare si prezidentiale, precum si pe parcursul primelor trei trimestre din 2015.

  • Legea 185/2013 se aplica administratiilor publice centrale si locale si persoanelor fizice si juridice active in domeniul publicitatii. Ea introduce mai multe restrictii privind publicitatea stradala, de la cele referitoare la dimensiunile suporturilor publicitate permise, pe arbori, pe monumente, pe cladirile institutiilor publice sau in intersectii, la cele privind atribuirea spatiilor prin licitatie publica. Agentiile active in domeniul publicitatii stradale au cerut, de-a lungul timpului, precizari suplimentare si eventuale modificari ale legii pentru a putea fi aplicata intocmai, avand in vedere ca legea include multe generalitati. Proiectul de OUG initiat de MDRT urmareste, insa, doar amanarea termenului de aplicare.

Citeste mai mult despre aceasta masura initiata de Ministerul Dezvoltarii