Cristina Topescu, prezentatoarea care in aprilie a parasit Prima TV dupa ce s-a inscris in PSD, va avea o noua emisiune la Antena 3. Emisiunea "Dincolo de stiri cu Cristina Topescu" va incepe sambata, de la ora 19.00, urmand sa ofere "noi perspective ale stirilor saptamanii, detalii inedite la care publicul nu are acces".

  • UPDATE Mediafax citeaza reprezentanti Antena 3 si pe Cristina Topescu spunand ca ea s-a retras din PSD.

In prima editie a noii emisiuni vor fi prezentate doua materiale discutate in emisiunile Antenei 3: "povestea negociatorilor de la Politia Capitalei, salvatorii femeii care, intr-un moment de deznadejde, voia sa se arunce de la etajul 13 al unui bloc, si cazul medicilor eroi de la Spitalul Judetean din Ploiesti, asa-numitul ᅡspital al groazeiᅡ, material ce il are in prim plan cu autorul denuntului public, doctorul Dan Oprea", se arata intr-un comunicat de presa.

Cristina Topescu, citata in comunicat:

  • "Intotdeauna, de cate ori am facut o stire, am avut sentimentul ca ar mai fi fost atatea de spus. Am cultul detaliului (poate prea mult uneori), nu scriu foarte concis (filoloaga fiind), asa ca facerea unei stiri a fost pentru mine, de cele mai multe ori, o mica ᅡsuferintaᅡ. Nu aveam timp sa intru in profunzimea ei, sa ma duc la cauze si nici la efecte, cu toate fatetele lor. Ei, acum, imi vad visul cu ochii! Pot face materiale mai lungi in emisiunea ᅡDincolo de stiriᅡ decat atat cat pot sa fac intr-un jurnal de stiri. Emisiunea mea va include reportaje, filmate si scrise de mine, montate de producatoarea mea, Ruxandra Olteanu. Filmate in sensul ca eu merg pe teren si le fac, pentru ca imaginea sigur ca e semnata de colegii mei, cameramanii, al caror rol in acesta emisiune este extrem de important. Voi avea si invitati in platou, va exista deci si segmentul de talk-show. Pentru mine, insa, bucuria cea mai mare e ca ma intorc pe teren, intotdeauna munca pe teren mi-a placut mai mult. Lucrez cu profesionisti, oameni de televiziune cu care am mai lucrat si la care tin, ma bucur ca impreuna vom putea sa mergem ᅡdincolo de stiriᅡ, in folosul publicului Antenei 3. "Dincolo de stiri", in spatele unei stiri sunt multe lucruri, fapte sau sentimente, pe care merita sa le stim".

Cristina Topescu a fost prezentata ca membru PSD de catre Rovana Plumb, la congresul PSD din aprilie a.c.. Cateva zile mai tarziu, Prima TV anunta incetarea colaborarii cu aceasta.

  • Codul de reglementare in audiovizual prevede ca radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni prezentate sau moderate de oameni politici care "detin functii sau demnitati publice" sau persoane desemnate public sa candideze in alegeri. Cristina Topescu este doar membru PSD, neavand  functii publice si nefiind anuntata, pana acum, drept candidat in alegeri.