Stelian Tanase a fost confirmat oficial de catre PNL ca propunere pentru sefia intermediara a TVR, a declarat, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora. Pocora a mai precizat ca presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a comunicat premierului Victor Ponta, propunerea oficiala a PNL pentru sefia TVR in persoana lui Stelian Tanase, iar liderul PSD a agreat aceasta propunere. Televiziunile de stiri Realitatea TV si Antena 3 il prezentasera joi, pe Stelian Tanase drept favoritul conducerii PNL pentru postul de director interimar la TVR, inaintea unei decizii ce privind conducerea Televiziunii publice, ce urmeaza sa fie luata vineri in Parlament.

Stelian TanaseFoto: Agerpres

Noua propunere a PNL pentru aceasta pozitie vine dupa ce plenul Parlamentului nu l-a putut valida pe Rares Bogdan in pozitia de sef interimar al TVR, ca urmare a absentei in bloc a parlamentarilor PSD.

Parlamentarii se vor reuni vineri la ora 12.00 in sedinta comuna pentru a stabili directorul interimar al TVR, la ora 11 fiind convocate Comisiile de Cultura, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Contactat, joi dimineata, de HotNews.ro, Stelian Tanase a spus ca pana in acel moment nu i se facuse nicio propunere si ca doar existasera unele discutii, care "nu au nicio valoare daca nu ti se spun si parametrii a care sa te raportezi". "Telefoane de incurajare sau de intimidare am primit, da, dar nimic oficial", a spus Tanase.

El a spus ca in trecut i se mai propusese de doua ori conducerea TVR si de doua ori a refuzat, asa cum "si in vara mi s-a propus conducerea ICR si am refuzat".

Un alt nume vehiculat de televiziunile de stiri in privinta posibilei propuneri a PNL pentru conducerea interimara a TVR a fost cel al Luciei Hossu Longin, membru in ultimele consilii de administratie ale Televiziunii publice.