​Prima TV revine la primul sau proprietar, Cristian Burci, actualmente proprietarul Adevarul Holding, scrie vineri Paginademedia.ro. Potrivit sursei citate, Cristi Burci si reprezentantii televiziunii au semnat ieri actele de vanzare, iar Burci a confirmat ca actele privind preluarea Prima au fost semnate, fara a face alte comentarii.

  • Cristian Burci este cel care a lansat postul prima TV in 1997. In 2000, SBS cumpara prelua majoritatea actiunilor, dar se retragea in 2001, iar in anii imediat urmatori postul era implicat intr-o afacere complicata cu Minsterul Transporturilor condus atunci de Miron Mitrea. Prima TV avea sa fie vanduta definitiv catre SBS, alaturi de Kiss FM, in 2005. In prezent, Cristian Burci este si proprietarul ziarelor Click! si Adevarul.

Sursa citata precizeaza ca Burci va deveni proprietar dupa ce tranzactia va fi avizata de Consiliul Concurentei.

Reportervirtual.ro scria, pe 9 decembrie, ca omul de afaceri Cristian Burci reintra in posesia Prima TV, ajungand la un acord in acest sens cu ProSiebenSat. Contactat atunci de HotNews.ro, Burci declara ca informatiile ar fi fost "un fals total".

Contactati vineri de HotNews.ro, reprezentantii Prima au refuzat sa comenteze pe aceasta tema. Cristi Burci nu a putut fi contactat pana la publicarea acestui articol.

Potrivit Paginademedia.ro, posturile de radio controlate de grupul ce detinea si Prima TV - Kiss FM, Magic FM, Rock FM - precum si statia Kiss TV vor fi preluate de compania elena Antenna Group, care s-a aflat si ea in negocieri pentru Prima TV.

  • Informatii despre intentia de vanzare a Prima TV au aparut in aceasta toamna. In octombrie, Catalin Tolontan anunta pe blogul sau ca RCS&RDS se interesa de achizitia televiziunii Prima TV, iar mai tarziu Dragos Stanca, directorul Thinkdigital Romania, scria pe blogul sau despre interesul grupului elen Antenna Group de a intra pe piata locala si de eventuala preluare a Prima TV sau a celorlalte posturi. ProSiebenSat.1 isi anuntase, in raportul de activitate, intentia de a vinde operatiunile din Romania.

Prima TV, Kiss TV si posturile de radio Kiss, Magic si Rock FM sunt controlate, prin intermediul SBS Broadcasting, de compania ProSiebenSat.1. In octombrie, CNA a aprobat o cerere a SBS Broadcasting de a transfera licentele sale de radio pe o alta firma, lucru ce permitea instrainarea lor prin vanzarea firmei, avand in vedere ca licentele propriu-zise nu pot fi vandute direct.